Skip links

Amir (5) zoekt een maatje in Lansingerland en omgeving

UPDATE
We hebben een match voor Amir! 🙂  💕

Heel veel dank aan iedereen die heeft geholpen met zoeken.
Wil jij ook iets betekenen voor een kwetsbaar kind zoals Amir? Hou dan onze oproepen in de gaten en meld je hier aan voor onze ubdates.

Amir (5) en zijn gezin hebben tijdelijk extra steun nodig.

De moeder van Amir staat er thuis alleen voor met drie kinderen. Ze doet haar best om er voor alledrie zo goed mogelijk te zijn, maar ze heeft het gevoel dat ze daar in faalt.

Het gezin staat op de wachtlijst voor extra zorg. Want Amir heeft autisme en een verstandelijke beperking. Maar die extra zorg kan helaas nog even duren. Om die tijd te overbruggen zou wat extra steun van een vrijwilliger heel helpend zijn.

Daarom zoeken we een maatje, die tijdelijk met wat extra aandacht wat rust in het gezin kan brengen. Zodat het thuis weer wat gezelliger wordt en moeder tussendoor even adem kan halen. 

Geef jij hen een positieve boost met jouw aandacht?

Ja, ik wil helpen

Waarom is jouw hulp nodig?

Amir (5) vindt het drukke schema thuis maar ingewikkeld. Amir doet graag alles iets langzamer. 

Het gezin van Amir staat op de wachtlijst voor extra zorg. Want Amir heeft autisme en een verstandelijke beperking. Maar die extra zorg kan helaas nog even duren. 

De vader van Amir werkt heel hard en veel. Hij is weinig thuis. Daardoor ligt de zorg van de drie kinderen voornamelijk bij moeder. Zij doet haar best om voor alle drie haar kinderen zo goed mogelijk te zorgen en ze evenveel aandacht te geven. Maar ze heeft het gevoel dat ze faalt.

Wil jij als vrijwilliger dit gezin tijdelijk een extra steuntje geven? Met alleen wat extra aandacht breng jij lucht en positiviteit in het gezin. En daarmee maak jij als maatje een groot verschil voor Amir.

Wie is Amir?

Amir is een vrolijk jongetje. Hij woont samen met zijn ouders en oudere broer Mohammed (8) en zus Zorah (10) in Berkel en Rodenrijs. Amir is in Nederland geboren, maar de rest van het gezin in Pakistan. Het gezin praat goed Nederlands, behalve Amir.

Amir gaat naar een speciale school waar er extra aandacht is voor zijn ontwikkeling. Praten doet Amir nog niet maar hij begrijpt wel veel. Amir maakt uit zichzelf weinig contact, maar als je zijn vertrouwen hebt kun je prima samen iets doen. Hij is bijvoorbeeld dol op kleien. Hij houdt van de structuur in zijn handen en het maakt hem rustig.

Mohamed en Zorah vinden het lastig om met Amir te spelen. Ze weten niet goed hoe. Mohamed houdt erg van voetbal. En Zorah vindt het leuk om thuis iets te bakken thuis.

Hoe kun jij Amir helpen?

Als maatje kun jij wat rust in het gezin brengen. Zodat het weer wat gezelliger wordt thuis en moeder tussendoor even adem kan halen. 

Je kunt hen helpen door er gewoon af en toe voor ze te zijn. Door gezellig te kleien met Amir, zodat moeder wat meer tijd heeft voor Mohammed en Zorah. Even naar buiten met elkaar als gezin of een kopje thee drinken met moeder, zodat ze even haar verhaal kwijt kan. Of door spelletjes te doen met het hele gezin, zodat de kinderen kunnen zien hoe ze met elkaar kunnen spelen. 

Zo kun je heel veel rust brengen. Rust die nu gaat helpen om de boel weer wat gezelliger te krijgen. Die lucht en ruimte heeft dit gezin nu heel hard nodig!

Hoe vaak?
Een keer per week

Welke dagen?
In overleg met het gezin, na schooltijd

Wie zoeken we?

– Je woont in de (omgeving van) gemeente Lansingerland. Of je vindt het niet erg om hier naartoe te reizen.
– Je hebt ervaring met het opvoeden van kinderen.
– Je komt rustig over en hebt het geduld om het vertrouwen van Amir te winnen.
– Je kan goed luisteren en staat open voor andere culturen en gebruiken.
– Je bent 18 jaar of ouder.
– Je bent (kind-)vriendelijk, positief en betrouwbaar.

ub! x Humanitas

Als maatje van Amir en zijn gezin word je vrijwilliger bij het project ‘Home-Start’ van Humanitas Lansingerland.

Humanitas is een vereniging die landelijk actief is. Het team in Lansingerland helpt jaarlijks meer dan 100 mensen die het even niet meer alleen redden. Teamlid Ellis en Henriette zijn een kei in het koppelen en begeleiden van maatjes.

Als vrijwilliger volg je vooraf een training. Voor alle vrijwilligers vraagt Humanitas ook een VOG (verklaring omtrent gedrag) aan.

Wat krijg jij als vrijwilliger?

Een boost voor Amir = een boost voor het hele gezin = een boost voor jezelf. Want goed doen voelt goed!

Met jouw inzet maak je concreet verschil voor een kwetsbaar kind. Dat geeft zin én energie!

Verder zorgt Humanitas voor:

– Persoonlijke begeleiding.
– Een luisterend oor. Je kunt altijd bij iemand terecht om ervaringen uit te wisselen of tips te vragen. Je staat er als vrijwilliger nooit alleen voor.
– Intervisie en themabijeenkomsten.
– 1 keer in het jaar een gezellig vrijwilligersuitje.
–  Een onkostenvergoeding.

hart met oog zonder achtergrond

Meer weten?

Maak jij concreet hét verschil voor Amir? Laat via de button hieronder je gegevens achter. Dan neemt een collega van Humanitas zo snel mogelijk contact met je op om verder te praten!

Ja, ik wil helpen

wake ub!open ub!join ub!

Over ub!

Wij willen meer mensen zoals jij en ik in actie laten komen om kwetsbare kinderen te helpen. Jouw steun is onmisbaar!

Ub! maakt daarom helpen voor jou of jouw bedrijf heel simpel, praktisch en concreet.

Of het nu eenmalig is of voor vaker. Iets tastbaars, een ervaring of in de vorm van tijd. Iedereen kan iets doen. Dus geef een kind én jezelf een boost. Want goed doen voelt goed!

lees meer over ub!


= een boost voor een kind.kleine moeite. groot verschil.goed doen voelt goed.samen hét verschil maken.

Om jou de best mogelijke ervaring op onze website te geven, maken we gebruik van cookies. Je privacy komt op de eerste plaats. Lees hier meer over in ons Privacy- en cookie beleid.