Skip links
David speelt gitaar

David (18) zoekt een kamer met aandacht

David (18) is dringend op zoek naar een plek om te wonen. Het liefst in Alphen aan den Rijn omdat hij daar voetbalt en een bijbaantje heeft. Hij wil heel graag een kamer huren bij iemand die hem af en toe een steuntje kan geven.

Heb jij thuis een kamer over of beschik je over een ruimte om te verhuren? Open ub! en maak verschil voor David!

Ja, ik wil David helpen

Waarom is jouw hulp nodig?

Thuis wonen tot je op je eigen benen kunt staan is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. In Nederland zijn er tientallen jongeren tussen de 18 en 23 jaar voor wie die stap naar zelfstandigheid erg groot is.

David is één van die jongeren.

Hij woont nu nog thuis bij zijn ouders, maar dat gaat al een lange tijd helemaal niet goed. De band met zijn ouders is slecht en hij voelt zich daar niet welkom. Dat geeft hem veel stress en zorgen.

Daarom is David dringend op zoek naar een eigen plek, waar er rust is en hij zich wel thuis kan voelen. Een plek waar er iemand is die af en toe wat aandacht voor hem heeft.

David op zijn werk

Muzikaal en sportief

David is een vrolijke verschijning. Een sociale, vriendelijke jongen die vaak lacht. Ook al heeft hij het soms moeilijk, dan nog probeert hij het beste er van te maken. Dat zit in zijn karakter, hij is een doener en een aanpakker.

Maar hij is ook serieus. Bijvoorbeeld over zijn opleiding. Hij doet de opleiding ‘Manager ondernemen Horeca’ op MBO 4 niveau in Den Haag. Hij is nu halverwege en wil het graag afmaken.

David verveelt zich niet vaak, want naast zijn opleiding heeft hij een bijbaantje in een restaurant en is hij veel aan het sporten. Zo staat hij maar liefst vier in de week op het voetbalveld bij de Alphense Boys.

Als er dan nog tijd over is speelt hij graag gitaar. Dat geeft hem ‘rust in zijn hoofd’. Als hij bij iemand een plekje vindt om te wonen dan zou hij graag voor diegene af en toe wat spelen.

Hoe kun jij David helpen?

Allereerst door het verhuren van een kamer in jouw huis natuurlijk :). En daarnaast door hem af en toe een steuntje te geven.

David is pas net 18 en nog niet helemaal zelfstandig. Zo is hij nog niet zo goed in koken en ook de was doen moet hij nog leren.

Daarnaast zou David het fijn vinden als er gewoon iemand is die af en toe aan hem vraagt hoe het met hem gaat. Op die manier voelt hij zich minder alleen.

David vindt het geen probleem om een klusje te doen in het huis. Bijvoorbeeld de boodschappen doen. Of helpen bij het koken, dan kan hij er meteen wat van leren. 😉

Huisdieren vindt hij heel leuk maar helaas is hij allergisch voor katten. Niet voor honden gelukkig.

David zou heel graag een nieuwe plek vinden om te wonen waar hij wel welkom is. Een plek die voelt als thuis en waar hij heel af en toe op de bank mag ploffen.

Wat is een kamer met aandacht?

Voor een jongere is de eerste keer op jezelf wonen best spannend. Weet jij dat moment nog?

Grote kans dat je toen hulp kreeg van je ouders, familie of vrienden. En dat – als het even tegen zat – je op hen terug kon vallen. Maar wat als je geen sociaal vangnet hebt? Voor deze groep kwetsbare jongeren is een ‘kamer met aandacht’ de oplossing!

Samen met onze partner ‘Kamers met Aandacht’ zoeken we mensen die een kamer willen verhuren aan een jongere tussen de 18 en 23 jaar, die op eigen benen wil staan, maar nog niet geheel zelfstandig kan wonen.

Gun jij zo’n jongere een goede start met een beetje aandacht? En heb jij thuis een kamer over of beschik je over een ruimte om te verhuren? Dan kun jij hét verschil maken voor een kwetsbare jongere.

Het maakt niet uit hoe oud je bent of hoe vaak je thuis bent. Iedere woonruimte kan een Kamer met Aandacht worden. Ook als je zelf een woning huurt, kun je toestemming krijgen om mee te doen, zonder dat je je huurtoeslag kwijt raakt.

hart met oog zonder achtergrond

Meer weten?

Wil je meer lezen over het verhuren van een kamer met aandacht? Of wil je in gesprek over wat jij kunt betekenen voor David? Laat je gegevens achter via de button hieronder!

Ontvang meer info Ja, ik wil David helpen

wake ub!open ub!join ub!

Over ub!

Wij willen meer mensen zoals jij en ik in actie laten komen om kwetsbare kinderen te helpen. Jouw steun is onmisbaar!

Ub! maakt daarom helpen voor jou of jouw bedrijf heel simpel, praktisch en concreet.

Of het nu eenmalig is of voor vaker. Iets tastbaars, een ervaring of in de vorm van tijd. Iedereen kan iets doen. Dus geef een kind én jezelf een boost. Want goed doen voelt goed!

lees meer over ub!


= een boost voor een kind.kleine moeite. groot verschil.goed doen voelt goed.samen hét verschil maken.

Om jou de best mogelijke ervaring op onze website te geven, maken we gebruik van cookies. Je privacy komt op de eerste plaats. Lees hier meer over in ons Privacy- en cookie beleid.