Skip links
Dromenjagers gezocht in Den Haag

Gezocht: Dromenjagers in Den Haag

In Den Haag worstelen veel jongeren met problemen thuis of op school, waardoor ze hun toekomst somber inzien en niet weten hoe ze hun dromen kunnen realiseren.

Help jij een jongere om weer in zichzelf te geloven en zijn dromen waar te maken?

Word Dromenjager en zet je in voor hun toekomst. Met een beetje van jouw tijd kun je al een wereld van verschil maken. Zin om mee te doen?

Ja, ik wil helpen

Waarom is jouw hulp nodig?

Veel jongeren hebben het moeilijk met volwassen worden, door problemen thuis of op school. Ze hebben vaak geen vertrouwen meer in zichzelf of wat ze kunnen bereiken.

Sommigen durven niet eens meer te dromen over hun toekomst. Als Dromenjager kun jij echt helpen. Je geeft ze de steun die ze nodig hebben om weer in zichzelf en hun dromen te geloven.

Om welke jongeren gaat het?

We hebben het over jongeren vanaf 16 jaar in Den Haag die het echt moeilijk hebben. Ze groeien op in gezinnen met geldzorgen, werkeloosheid en armoede. Of ze zijn dakloos. Ze hebben niet altijd de goede vriendjes en zitten vaak in de overlevingsstand.

Op school hebben ze ook een zware tijd door pesten en te veel ballen hoog moeten houden. Meestal is er te weinig hulp of ondersteuning. Dit zorgt ervoor dat ze vaak stoppen met school of slechte cijfers halen.

Zonder een goede basis vinden ze het heel lastig om aan hun toekomst te werken. Het maakt hen heel onzeker over wat er in de toekomst op hun pad komt en wat ze zelf zouden kunnen bereiken.

Hoe kun jij helpen?

Als Dromenjager help je een jongere bij het ontdekken en bereiken van hun dromen. Of ze nu al een duidelijk doel hebben, zoals fotograaf of bakker worden, of dat ze nog moeten ontdekken wat ze willen, jij geeft ze dat nodige zetje.

Je bent meer dan een luisterend oor en een coach die hen helpt hun talenten te vinden en hun zelfvertrouwen te bouwen. Door jouw ervaringen te delen en nieuwe ervaringen samen aan te gaan, verbreed je de wereld van een jongere. Je helpt hem of haar zo om drempels te overwinnen en te durven dromen.

Natuurlijk sta je er niet alleen voor. Je krijgt training en begeleiding vanuit onze partner Stadslink, zodat jij altijd even kunt sparren over jouw jongere.

Hoe vaak?
In overleg. Een keer in de week of om de week twee uurtjes. Voor minimaal drie maanden.

Welke dagen?
Flexibel. Door de week na schooltijd of in het weekend. 

Wie zoeken we?

– Je woont in Den Haag of in de omgeving daarvan.
– Je vindt het leuk om een jongere te coachen.
– Je maakt makkelijk contact en houdt je aan afspraken.
– Je bent enthousiast, geduldig en positief ingesteld.
– Je bent 18 jaar of ouder.
– Je bent (kind)vriendelijk en betrouwbaar.

ub! x Stadslink

Als dromenjager word je vrijwilliger bij onze partner Stadslink. Een organisatie die kwetsbare jongeren (16 tot 27 jaar) in Den Haag begeleidt om hun dromen te ontdekken en er aan te werken. Hun ervaren en betrokken professionals zijn keien in het koppelen en begeleiden van coaches aan jongeren.

Als vrijwilliger volg je vooraf een training. Voor alle vrijwilligers van 18 jaar en ouder, vraagt Stadslink een VOG (verklaring omtrent gedrag) aan.

Wat krijg jij als vrijwilliger?

Een boost voor een kwetsbare jongere = een boost voor jezelf. Want goed doen voelt goed!

Met jouw inzet maak je concreet verschil voor een kwetsbare jongere. Dat geeft zin én energie!

Verder krijg je van Stadslink:

– Persoonlijke begeleiding, met een vast aanspreekpunt.
– Een training met de optie tot extra trainingen gedurende het traject om je coaching skills te verbeteren
– Een luisterend oor. Je kunt altijd bij iemand terecht om ervaringen uit te wisselen of tips te vragen.

hart met oog zonder achtergrond

Meer weten?

Maak jij hét verschil voor een kwetsbare jongere? Laat je gegevens achter via de button hieronder. Dan neemt een collega van Stadslink zo snel mogelijk contact met je op!

Ja, ik wil helpen

wake ub!open ub!join ub!

Over ub!

Wij willen meer mensen zoals jij en ik in actie laten komen om kwetsbare kinderen te helpen. Jouw steun is onmisbaar!

Ub! maakt daarom helpen voor jou of jouw bedrijf heel simpel, praktisch en concreet.

Of het nu eenmalig is of voor vaker. Iets tastbaars, een ervaring of in de vorm van tijd. Iedereen kan iets doen. Dus geef een kind én jezelf een boost. Want goed doen voelt goed!

lees meer over ub!


= een boost voor een kind.kleine moeite. groot verschil.goed doen voelt goed.samen hét verschil maken.

Om jou de best mogelijke ervaring op onze website te geven, maken we gebruik van cookies. Je privacy komt op de eerste plaats. Lees hier meer over in ons Privacy- en cookie beleid.