Emir (5) zoekt speelmaatje in Delft

Emir (5) is een gezellige kletskous die op zoek is naar iemand om mee te spelen.

Door de moeilijke omstandigheden thuis krijgt hij niet de aandacht en stimulans die hij nu nodig heeft. Jij kunt daar verandering in brengen!

Help jij Emir met jouw aandacht en vergroot je zijn zelfvertrouwen?

Emir is een levendig jongetje die het heel leuk vindt om met iemand te spelen. Maar thuis krijgt hij niet de aandacht die hij verdient.

Zijn moeder is vaak ziek door een zware zwangerschap en zijn vader werkt lange dagen om het gezin te onderhouden. Hierdoor voelt Emir zich vaak alleen en mist hij de liefdevolle stimulans die hij zo hard nodig heeft.

Op school heeft Emir moeite met het maken van vriendjes, waardoor hij weinig met andere kinderen speelt. Emir heeft snel iemand nodig die hem helpt zich veilig en zelfverzekerd te voelen. Jouw hulp kan zijn wereld veranderen!

Wie is Emir?

Emir kan soms in het begin wat verlegen zijn. Maar als hij je eenmaal kent, is hij een gezellige druktemaker die geniet van samen spelen.

Hij woont met zijn vader en moeder in Delft. Binnenkort krijgt hij een broertje of zusje. Daar kijkt hij erg naar uit!

Emir zit op een reguliere basisschool en houdt van auto’s, zand en klei. Hij droomt ervan om een hondje te hebben, maar dat mag helaas niet van zijn ouders.

Hoe kun jij Emir helpen?

Met een paar uurtjes per week kun jij al een groot verschil maken in Emir’s leven.

Samen spelen, naar de kinderboerderij gaan of leuke dingen doen. Jouw aandacht kan Emir laten stralen.

Als maatje ontmoet je Emir wekelijks bij jou thuis en onderneem je activiteiten die hij leuk vindt. Een verhaaltje voorlezen om zijn taalontwikkeling te stimuleren. Samen naar de bibliotheek. Of misschien jouw hond uitlaten? Dat zal Emir geweldig vinden.

Door naar hem te luisteren en hem je volle aandacht te geven, bied je Emir de steun en bevestiging die hij nodig heeft.

Daarmee geef je hem de kans om zijn sociale vaardigheden te ontwikkelen. Je helpt hem om zich veiliger en zelfverzekerder te voelen. En dat maakt veel verschil. Voor nu en voor zijn toekomst!

1 keer per week, een dagdeel. Voor ongeveer een half jaar.

In overleg. Door de week of in het weekend.

– Je woont in Delft. Of in de directe omgeving.
– Je hebt zelf kinderen of affiniteit met kleine kinderen.
– Je bent sociaal en kunt goed luisteren.
– Je kunt een kind een welkom gevoel geven en hebt begrip voor het feit dat de ouders van Job het even moeilijk hebben.
– Je bent 18 jaar of ouder en spreekt goed de Nederlandse taal.

ub! x Humanitas

Als maatje van Emir word je vrijwilliger bij het project ‘Kind aan Huis’ van Humanitas Delft.

Kind aan Huis is er voor kinderen en hun ouders die wat hulp kunnen gebruiken bij de opvoeding. Voor gezinnen die geen netwerk hebben in de buurt en het tijdelijk even moeilijk hebben thuis.

Coördinatoren Ina en Léonie zijn super goed en ervaren in het koppelen en begeleiden van maatjes en gaan altijd op zoek naar een leuke match tussen vrijwilliger en gezin.

Als vrijwilliger volg je vooraf training. Voor alle vrijwilligers vraagt Humanitas ook een VOG aan (verklaring omtrent gedrag).

Een boost voor Job = een boost voor het hele gezin = een boost voor jezelf.

Met jouw inzet als maatje maak je concreet verschil voor een kwetsbaar kind. Dat geeft zin en energie!

Verder zorgt Humanitas voor:
– Themabijeenkomsten
– 1 keer in het jaar een gezellig vrijwilligersuitje
– Een onkostenvergoeding.

Maak jij concreet hét verschil voor Emir?

Laat via de button hieronder je gegevens achter. Dan neemt Ina of Léonie van Humanitas zo snel mogelijk contact met je op om verder te praten!