Skip links

Fresh Bridge in actie voor jongeren

Creatief Bureau Fresh Bridge organiseerde in april twee workshops waarin 6 kwetsbare jongeren een eigen poster maakten.

Voor deze jongeren, die zijn uitgevallen in het onderwijs, een unieke manier om kennis te maken met hun creatieve kant.

Het doel was de jongeren te inspireren en een positieve ervaring te geven.

Neem contact op

Succes ervaring

De workshop was een groot succes. Marije van Deth, die de jongeren namens het Centrum voor Onderwijs en Zorg (CvOZ) begeleidde, vertelt: “Er was zelfs iemand die stage wilde lopen bij Fresh Bridge.”

Deze workshops zijn van groot belang voor de thuiszitters, zoals Marije de jongeren noemt. Het doel van de workshop was voor het CvOZ het toewerken naar terugkeer naar school, door de jongeren buiten hun comfortzone te laten treden, ze te inspireren en ze een succeservaring te laten opdoen.

Cadeau voor de jongeren

Bij Fresh Bridge draaide het om het geven van een positieve ervaring. Aan het begin van de workshop was hier en daar nog wat spanning te merken maar die spanning verdween al snel.

Marije: Het is iets wat voor hen een beetje eng is, wat ze normaal zouden vermijden. Met begeleiding gaan ze het toch aan en dan is dat een positieve ervaring. Hierdoor kunnen ze de volgende keer dat er iets spannends en nieuws komt denken: ‘Hé, vorige keer voelde ik dit ook, toen heb ik het toch gedaan en was het een positieve ervaring, dus deze keer durf ik het ook aan’. Dit is voor jongeren, maar ook in behandel opzicht, echt een cadeau.”

Spannend avontuur

De workshop bestond uit twee delen. Voorafgaand aan de eerste sessie werd aan de jongeren gevraagd een voorwerp mee te nemen. Op basis hiervan maakte Fresh Bridge een briefing. In het eerste deel gingen de jongeren aan de slag met het bedenken van een concept voor de poster en het maken van een foto met een professionele camera. In de tweede workshop werden de foto’s verwerkt in fantastische posters als eindresultaat.

Micheal: “We hadden van tevoren al van de begeleiders gehoord wat de doelgroep was voor dit soort activiteiten en wat het doel was, namelijk teruggaan naar school. Toen hebben we een plan opgesteld. Hoe wij normaal te werk gaan met klanten hebben wij geprobeerd op een simpele manier te verwoorden en begrijpbaar te maken voor de jongeren.”

Tien met een griffel

Fresh Bridge organiseerde deze workshop met als doel de jongeren te inspireren en een positieve ervaring te geven. Dat is volgens zowel Micheal als Marije zeker gelukt.

“Ja, dat kan ik zeker wel zeggen. Aan het einde van de tweede workshop hebben we een kort rondje gedaan en aan iedereen gevraagd wat ze van de workshop vonden. Er kwam alleen maar positiviteit naar voren,” vertelt Micheal.

Marije bevestigt dit met vier woorden: “Tien met een griffel.”

Identiteit versterken

De jongeren die deelnamen aan de workshop zijn onderdeel van de identiteitsversterkende groep van CvOZ.

Voor deze groep is de workshop extra belangrijk, legt Marije uit: “Deze groep hebben wij omdat niet alleen het leerproces tot stilstand komt als de jongeren niet meer naar school gaan, maar ook de socialisatie en identiteitsontwikkeling.
Creativiteit is een middel om dat doel te bereiken.”

Voor herhaling vatbaar

Voor zowel Fresh Bridge als Marije is de workshop voor herhaling vatbaar. “Het programma zat onwijs goed in elkaar,” vertelt Marije lachend.

Micheal vertelt enthousiast over het eindresultaat: “Het is heel mooi en vet geworden. We hebben de posters ook met onze andere collega’s binnen het team gedeeld. Het was heel leuk om te zien wat voor input is gegeven en wat daar uiteindelijk uit is gekomen.”

Maak óók het verschil

Deze samenwerking tussen Fresh Bridge en het CvOZ laat zien wat bedrijven kunnen betekenen voor kwetsbare jongeren. Dit soort initiatieven zijn cruciaal voor de ontwikkeling en het welzijn van jongeren die tijdelijk niet naar school gaan.

Heeft jouw organisatie het hart op de juiste plek voor kwetsbare kinderen? En willen jij en je collega’s samen ook iets betekenen voor deze doelgroep?

Ub! biedt de perfecte gelegenheid om niet alleen financieel bij te dragen, maar ook actief een verschil te maken. Samen met jouw team.

Meer weten Neem contact op
Om jou de best mogelijke ervaring op onze website te geven, maken we gebruik van cookies. Je privacy komt op de eerste plaats. Lees hier meer over in ons Privacy- en cookie beleid.