Gezinsmaatjes op Walcheren, Zeeland

Gezinsmaatjes gezocht voor kinderen op Walcheren

Gezocht: Gezinsmaatjes voor gezinnen op Walcheren, Zeeland

Niet alle kinderen krijgen thuis de aandacht die ze nodig hebben. Soms kunnen ouders, hoe graag ze ook willen, die steun niet bieden. En dat kan grote gevolgen hebben voor een kind.

Dat is waar jij kunt helpen! Een wandeling op het strand, een bezoek aan Middelburg of Vlissingen, of gewoon gezellig kletsen kan al veel betekenen.

Door gezinsmaatje te worden, kun je een positieve verandering brengen in het leven van deze kinderen en hun gezin. Jouw aandacht brengt rust. Kleine moeite, groot verschil!

Er is een groeiende groep gezinnen op Walcheren die wat extra ondersteuning goed kan gebruiken.

Opvoeden is een klus waar elke ouder zijn best voor doet, maar soms lijken de dagen te kort en de uitdagingen te groot. Van een peuter die z’n bordje negeert tot een baby die maar blijft huilen of een kind dat smeekt om meer aandacht – het kan overweldigend zijn.

Jonge, alleenstaande ouders en gezinnen met meerdere kinderen ervaren deze druk elke dag. Maar ook ouders die door werk, gezondheidsproblemen of financiële zorgen overbelast raken komen in de knel.

Wanneer de stress zich opstapelt, is een beetje steun goud waard. Even je hart luchten of hulp krijgen bij de dagelijkse sleur kan wonderen doen.

Maar wat als je er alleen voor staat? Als je niemand hebt die je dat steuntje kan bieden. Wat als je er echt even niet meer uitkomt?

Als de druk lange tijd te hoog is, heeft dit ook gevolgen voor de emotionele en sociale groei van een kind. Daarom is het extra belangrijk dat ook deze ouders af en toe die broodnodige steun ervaren.

Een luisterend oor en helpende handen versterken de veerkracht van zo’n gezin. Met jouw inzet kunnen we samen ervoor zorgen dat ook zij zich gesteund voelen.

Als gezinsmaatje kun je met een paar uur per week echt verschil maken voor een gezin. Dat doe je door zowel ouders als hun kinderen te steunen.

Een middagje samen wandelen door de duinen, een bezoek aan historische steden als Middelburg, Vlissingen en Veere, of gewoon gezellig kletsen. Met een luisterend oor en een beetje tijd en aandacht ben je al van grote waarde!

Je denkt mee over opvoedvragen en gaat samen ontdekken waar je terecht kunt voor informatie in de buurt over opvoeden.

Of je biedt praktische hulp door bijvoorbeeld samen de kinderen van school te halen en even uit te waaien op het strand. Door met kinderen een spelletje te doen of aandacht te geven, kun je een positief voorbeeld geven aan ouders.

Jouw steun kan ervoor zorgen dat ouders even op adem kunnen komen en de kinderen de aandacht krijgen die ze verdienen.

Je geeft support en komt wekelijks langs voor een paar uurtjes gezelligheid. Zodat ze met jouw tips na een tijdje zelf weer hun weg vinden.

Met jouw aandacht en advies geef je een boost aan hun zelfvertrouwen. Zo help je concreet de ouder-kind band te versterken. En dat maakt verschil voor nu en voor hun toekomstkansen!

– Je woont op Walcheren. Of je vindt het niet erg om hier naartoe te reizen.

– Je hebt ervaring met het opvoeden van kinderen en vindt het leuk om praktische opvoedtips te geven.

– Je bent iemand die een gezonde dosis levenservaring heeft en goed kan luisteren.

ub! x Humanitas

Als gezinsmaatje word je vrijwilliger bij het project ‘Home-Start’ van Humanitas in Walcheren.

Humanitas is een vereniging die landelijk actief is. Zij helpen jaarlijks honderden gezinnen die tijdelijk even wat steun kunnen gebruiken. De teamleden van Home-Start zijn dan ook heel ervaren en keien in het koppelen en begeleiden van gezinsmaatjes.

Als vrijwilliger volg je vooraf een training. Voor alle vrijwilligers vraagt Humanitas ook een VOG (verklaring omtrent gedrag) aan.

Een boost voor een gezin  = een boost voor het kind =  een boost voor jezelf!

Want goed doen voelt goed. WIN-WIN-WIN noemen wij dat!

Met jouw inzet als gezinsmaatje maak je concreet verschil voor een kwetsbaar kind. Dat geeft zin én energie.

Verder zorgt Humanitas voor:
– Themabijeenkomsten.
– Een onkostenvergoeding.
– Een verzekering.

Maak jij concreet hét verschil voor een kind en zijn gezin?

Laat via de button hieronder je gegevens achter. Dan neemt Sylvia van Humanitas Walcheren zo snel mogelijk contact met je op om verder te praten!