Skip links
Boeken actie afgelopen

Gun een kind een boek om bij weg te dromen

De Kinderboekenweek 2022 is van start! Wij willen deze week aangrijpen om samen met jou een extra steuntje te geven aan een groep kwetsbare kinderen in ons land.

Want voor veel kinderen in Nederland is thuis lezen door geldzorgen niet vanzelfsprekend.  En dat terwijl dit juist voor deze groep kinderen zo belangrijk is.

Wij willen deze kinderen een boost geven met een mooi boek om bij weg te dromen. Samen met jou. Doe je mee?

Ja, ik doe mee

Waarom is jouw hulp nodig?

Een groeiend aantal kinderen komt in de problemen door een stressvolle thuissituatie. Wij kunnen samen echt iets voor hen betekenen. Door ze een moment van ontspanning te geven en door hun wereld te vergroten.

Als je het als kind niet altijd even makkelijk hebt dan is het heel fijn om je even terug te kunnen trekken en je mee te laten slepen door een heerlijk verhaal of mooie prenten. Maar bij veel kwetsbare gezinnen zijn boeken in huis niet vanzelfsprekend. Door geldzorgen in het gezin is er vaak geen ruimte om een nieuw boek te kopen.

We weten hoe belangrijk lezen juist voor deze groep is! Dat krijgen we ook vaak te horen van de hulpverleners die bij deze kwetsbare gezinnen over de vloer komen. Zij zouden graag zien dat juist deze kinderen vaker gaan lezen.

Lezen is leuk en goed

(Voor)lezen werkt erg ontspannend. Het geeft een kind een kijkje in een compleet andere wereld. Spannend, avontuurlijk, vrolijk of vol fantasie.

Het stimuleert de verbeeldingskracht en is ook goed voor de spraak- en taalontwikkeling en de sociale ontwikkeling van een kind. Door te lezen krijgt het kind inzicht in verschillende emoties. Het leert anderen beter te begrijpen en het vergroot zijn of haar inlevingsvermogen.

En een mooi nieuw kinderboek is natuurlijk ook een goede aanleiding om voor te lezen. Dat bevordert de relatie tussen ouder en kind. Mooi toch? Maar dan helpt het natuurlijk wel om een leuk boek te hebben! En dat is dus nu net wat er ontbreekt. Help je mee?

Zo kun jij helpen

Hulpverleners weten heel goed welke kinderen een goed boek kunnen gebruiken. En met de herfstvakantie voor de deur zou het fantastisch zijn als we een flink aantal kwetsbare kinderen via hen blij kunnen maken!

Dit zoeken we
Nieuwe (voorlees)boeken voor kinderen van 2 tot en met 18 jaar. Een boek waarbij een kind op een regenachtige dag lekker kan wegdromen.

Bijvoorbeeld het boek waar jij hele goede herinneringen aan hebt uit je eigen jeugd of waar jouw kinderen steeds weer om vragen om samen te lezen. Of misschien vind je het leuk om er één samen met jouw kind(eren) uit te zoeken?

Stuur op of breng langs
Op 22 oktober begint voor veel kinderen de herfstvakantie. Het zou mooi zijn als hulpverleners voor die datum een boek kunnen geven aan een kind dat dit zo verdiend. Om dit goed te organiseren vragen wij je om jouw boek bij ons langs te brengen of naar ons op te sturen voor 18 oktober.

Het liefst nieuw!
Het is niet zo dat wij een tweedehands boek niet goed vinden. Maar helaas zijn we niet in staat om (grote aantallen) boeken uit te zoeken op bruikbaarheid. Het is dus niet de bedoeling om je oude boekenkast bij ons langs te brengen.

Maar belangrijker nog: we willen echt dat ene bijzondere boek geven waar jij zo enthousiast over bent! Een nieuw boek voelt voor een kwetsbaar kind echt als een cadeautje.

hart met oog zonder achtergrond

Help jij mee?

Help jij mee om deze kwetsbare kinderen een boost te geven? Laat je gegevens achter via de button hieronder, dan ontvang je per mail meer info over het versturen of langsbrengen.

Ja, ik wil helpen

wake ub!open ub!join ub!

Over ub!

Wij willen meer mensen zoals jij en ik in actie laten komen om kwetsbare kinderen te helpen. Jouw steun is onmisbaar!

Ub! maakt daarom helpen voor jou of jouw bedrijf heel simpel, praktisch en concreet.

Of het nu eenmalig is of voor vaker. Iets tastbaars, een ervaring of in de vorm van tijd. Iedereen kan iets doen. Dus geef een kind én jezelf een boost. Want goed doen voelt goed!

lees meer over ub!


= een boost voor een kind.kleine moeite. groot verschil.goed doen voelt goed.samen hét verschil maken.

Om jou de best mogelijke ervaring op onze website te geven, maken we gebruik van cookies. Je privacy komt op de eerste plaats. Lees hier meer over in ons Privacy- en cookie beleid.