Skip links
Guus kan gaan zwemmen

Help mee: zwemles voor Guus (11)

Guus (11) wil heel graag zijn zwemdiploma halen. Daar heeft hij net iets meer hulp bij nodig en dat kunnen zijn pleeggezin en moeder helaas niet betalen.

Wij willen graag samen met jou helpen zodat Guus straks veilig kan zwemmen. Doe je mee?

UPDATE 

Zie je Guus (11) daar staan, op de rand van het zwembad?

Hij heeft zichzelf alvast getekend met zijn zwemdiploma in z’n hand. Want dankzij de steun van onze vrienden komt dat diploma steeds dichterbij! ❤️

We hebben een bedrag van €905,- opgehaald.  Dat zijn 25 zwemlessen!

Helemaal te gek, want dit betekent dat Guus voorlopig gewoon door kan zwemmen voor zijn diploma!

Met deze prachtige tekening wil Guus iedereen die een bijdrage heeft gedaan voor zijn zwemles heel erg bedanken.

Wie is Guus?

Guus (11) woont in een pleeggezin in de omgeving van Leiden. Door alles wat hij vroeger thuis heeft meegemaakt heeft hij een taal- en spraakachterstand en is hij een stuk jonger in zijn gedrag.

Hierdoor mist hij de aansluiting met zijn leeftijdsgenootjes. Hij zit nu op het speciaal basisonderwijs en dat gaat gelukkig heel goed!

Guus is een vrolijke zachtaardig jongen die gek is op poezen. Samen een spelletje spelen doet hij graag en dan past hij het liefst zijn eigen regels toe ;). Hij is een ster in eitjes bakken en hij verrast je dan ook graag met een zelf gebakken eitje.

Aangepaste zwemles

Voor Guus is het heel belangrijk dat hij zijn zwemdiploma A haalt. In het verleden heeft hij op reguliere zwemles gezeten maar dat was een beetje te veel voor hem. Het lukt hem niet om daarin mee te komen.

Nu zit hij op ‘aangepaste zwemles’. Hij krijgt daar les in een klein groepje en met veel meer gerichte aandacht. Dat gaat een stuk beter. Helaas zijn deze zwemlessen een stukje duurder dan de reguliere zwemles. En omdat het vanwege zijn ontwikkelingsachterstand niet zo snel gaat lopen de kosten hiervoor flink op.

Deze doorzetter verdient het natuurlijk om ook zijn zwemdiploma te kunnen halen. Daarom willen wij samen met jou een bedrag inzamelen, zodat hij deze aangepaste lessen kan blijven volgen. Help je mee?

Wat is er nodig?

Het Sport en cultuurfonds heeft eerder al een mooie bijdrage gedaan, maar helaas is dat nog niet genoeg om deze zwemlessen te kunnen blijven betalen.

Er zijn nog zeker 28 lessen nodig voor Guus (€35,- per les). Daarom willen we € 980,- inzamelen, om het voor hem mogelijk te maken zijn diploma te kunnen halen.

Help je mee? Elke bijdrage is welkom!

wake ub!open ub!join ub!

Over ub!

Wij willen meer mensen zoals jij en ik in actie laten komen om kwetsbare kinderen te helpen. Jouw steun is onmisbaar!

Ub! maakt daarom helpen voor jou of jouw bedrijf heel simpel, praktisch en concreet.

Of het nu eenmalig is of voor vaker. Iets tastbaars, een ervaring of in de vorm van tijd. Iedereen kan iets doen. Dus geef een kind én jezelf een boost. Want goed doen voelt goed!

lees meer over ub!


= een boost voor een kind.kleine moeite. groot verschil.goed doen voelt goed.samen hét verschil maken.

Om jou de best mogelijke ervaring op onze website te geven, maken we gebruik van cookies. Je privacy komt op de eerste plaats. Lees hier meer over in ons Privacy- en cookie beleid.