Skip links

Jordy (14) zoekt een maatje in Zoetermeer

UPDATE
Jaaaaaaa!! We hebben een match voor Jordy! 🙂  💕

Heel veel dank aan iedereen die heeft geholpen met zoeken.
Wil jij ook iets betekenen voor een kwetsbare jongere zoals Jordy? Hou dan onze oproepen in de gaten en meld je hier aan voor onze ubdates.

Help jij Jordy (14) uit Zoetermeer in beweging te komen?

Jordy woont alleen bij zijn ouders en voelt zich eenzaam en opgesloten. Hij heeft geen vriendjes, heeft het moeilijk op school en heeft last van overgewicht. Hij wil best graag wat meer bewegen en sporten, alleen heeft hij niemand om dat samen mee te doen. En om het in zijn eentje te doen: daarvoor is de drempel veel te hoog.

Neem jij Jordy mee naar buiten om lekker te bewegen? Met jouw aandacht vergroot je zijn zelfvertrouwen, zodat hij meer voor zichzelf durft op te komen!

Ja, ik wil helpen

Waarom is jouw hulp nodig?

Jordy voelt zich thuis opgesloten. Hij is onzeker over zichzelf en vindt vriendjes maken lastig, dat gaat hij liever uit de weg. Doordat hij geen vriendjes heeft, maakt hij ook geen afspraken en komt hij na schooltijd maar weinig het huis uit.

Jordy wil best naar buiten, maar de drempel om te gaan bewegen of sporten is veel te hoog, omdat hij het allemaal alleen moet doen. Zijn ouders proberen hem wel te stimuleren om zijn huiswerk te maken en meer te ondernemen, maar dat leidt vooral tot frustraties aan beide kanten.

Het is heel belangrijk dat Jordy zich niet nog verder terugtrekt en nog meer in een isolement raakt, maar er juist wat vaker op uit trekt en in beweging komt. Dat lukt niet zonder jouw hulp!

Als maatje van Jordy kun jij hem een enorme boost geven in zijn zelfvertrouwen. Daarmee komt hij wat meer los van zijn moeder en gaat hij vanzelf wat meer durven.

Wie is Jordy?

Jordy is een gevoelige jongen van 14 jaar met overgewicht. Hij woont met zijn ouders in Zoetermeer, is leerling in het speciaal onderwijs en zit in de tweede klas. Jordy houdt van de natuur en van dieren. School vindt hij erg moeilijk, hij heeft eigenlijk geen vriendjes en thuis zit hij vooral te gamen. De band met zijn moeder is erg gespannen. Eigenlijk moet hij juist een beetje meer los komen van zijn ouders. 

Hoe kun jij Jordy helpen?

Jordy heeft behoefte aan een maatje om lekker mee naar buiten te gaan en te sporten en bewegen.

Een mooie wandeling maken, lekker voetballen of andere leuke sportieve activiteiten: Jordy wil best, maar niet in zijn eentje.

Daarnaast zal het hem erg helpen als hij met iemand z’n huiswerk kan bespreken, gesprekjes over van alles kan voeren met iemand anders dan zijn moeder, en zo ook adviezen te krijgen over hoe hij dingen het beste kan aanpakken. Zodat hij ook buiten zijn ouders iemand heeft om mee te praten.

Ben jij het geduldige, begripvolle maatje dat Jordy helpt in beweging te komen en zijn knellende kleine wereldje wat te vergroten?

Met jouw aandacht geef je zijn zelfvertrouwen een flinke boost en dat gaat hem ontzettend helpen om zijn plek te vinden en mee te kunnen doen.

Hoe vaak?
1 keer per week of om de week.

Welke dagen?
Door de weeks na schooltijd of in het weekend.

Wie zoeken we?

– Je woont in Zoetermeer.
– Je vindt het leuk om nieuwe dingen te ondernemen en gaat graag naar buiten.
– Je bent een actief persoon en vindt het leuk om iemand te stimuleren om ook actief bezig te zijn.
– Je bent 18 jaar of ouder.
– Je bent iemand die een gezonde dosis levenservaring heeft en goed kan luisteren.
– Je bent (kind-)vriendelijk, positief en betrouwbaar.

ub! x Jong Perspectief

Als maatje van Jordy word je vrijwilliger bij onze partner Jong Perspectief. Een mooie maatjesorganisatie die al ruim 15 jaar kinderen koppelt aan een volwassen vrijwilliger. Hun ervaren team van professionals zijn keien in het koppelen en begeleiden van maatjes. Zij bieden je:

Als vrijwilliger volg je vooraf een training. Voor alle vrijwilligers vraagt Jong Perspectief ook een VOG (verklaring omtrent gedrag) aan.

Wat krijg jij als vrijwilliger?

Een boost voor Jordy = een boost voor jezelf. Want goed doen voelt goed!

Met jouw inzet maak je concreet verschil voor een kwetsbaar kind. Dat geeft zin én energie!

Verder zorgt Jong Perspectief voor:

– Persoonlijke begeleiding.
– Een luisterend oor. Je kunt altijd bij iemand terecht om ervaringen uit te wisselen of tips te vragen.
– Intervisie en themabijeenkomsten.
–  Een vrijwilligersvergoeding.

hart met oog zonder achtergrond

Meer weten?

Maak jij concreet hét verschil voor Jordy? Laat via de button hieronder je gegevens achter. Dan neemt een collega van Jong Perspectief zo snel mogelijk contact met je op om verder te praten!

Ja, ik wil helpen

wake ub!open ub!join ub!

Over ub!

Wij willen meer mensen zoals jij en ik in actie laten komen om kwetsbare kinderen te helpen. Jouw steun is onmisbaar!

Ub! maakt daarom helpen voor jou of jouw bedrijf heel simpel, praktisch en concreet.

Of het nu eenmalig is of voor vaker. Iets tastbaars, een ervaring of in de vorm van tijd. Iedereen kan iets doen. Dus geef een kind én jezelf een boost. Want goed doen voelt goed!

lees meer over ub!


= een boost voor een kind.kleine moeite. groot verschil.goed doen voelt goed.samen hét verschil maken.

Om jou de best mogelijke ervaring op onze website te geven, maken we gebruik van cookies. Je privacy komt op de eerste plaats. Lees hier meer over in ons Privacy- en cookie beleid.