Skip links
Julan zoekt een maatje in Haarlem

Julan (12) zoekt een maatje in Haarlem

UPDATE
Het is gelukt! Er is een match gevonden voor Julan. Te gek!

Heel veel dank aan iedereen die heeft geholpen met zoeken.
Wil jij ook iets betekenen voor een kind zoals Julan? Hou dan onze oproepen in de gaten en meld je hier aan voor onze ubdates.
———————————————————————————————————–

Julan (12) heeft na een moeilijke periode dringend behoefte aan een maatje. Zijn ziekte en eenzaamheid hebben hem onzeker gemaakt.

Julan heeft eigenlijk geen vrienden en hij trekt zich steeds verder terug. Dat is heel zorgelijk voor zijn ontwikkeling. Hij heeft juist nu positieve aandacht en ervaringen nodig om te leren en groeien.

Zorg jij ervoor dat zijn wereld een stuk groter wordt dan zijn kamer?

Ja, ik wil helpen

Waarom is jouw hulp nodig?

Op negenjarige leeftijd werd Julan ernstig ziek. Hij bracht veel tijd in het ziekenhuis door. Dit was best een eenzame periode. Want zijn moeder, die zelf een licht verstandelijke beperking heeft, kon niet altijd bij hem zijn. Ze staat er helemaal alleen voor in de zorg voor Julan en zijn jongere zusje.

Gelukkig gaat het nu beter met Julan’s gezondheid. Maar door alles wat hij heeft meegemaakt is hij erg onzeker geworden. Hij weet vaak niet hoe hij moet reageren in sociale situaties. Vriendjes heeft hij eigenlijk niet en nieuwe vrienden maken is lastig.

Doordat Julan zich zo terugtrekt wordt de drempel om nieuwe dingen te ervaren en ontdekken steeds groter. Dat is zorgelijk, want de afstand tussen hem en zijn leeftijdsgenootjes wordt steeds groter.

Het liefst brengt hij zijn tijd thuis door. Dat is zijn veilige haven. Voor Julan zou het ontzettend goed zijn als hij wat meer naar buiten gaat. Daarom hebben we jouw hulp nodig.

Wie is Julan?

Julan (12) is een rustige jongen met een Chinese achtergrond (zijn moeder is in China geboren). Hij woont samen met zijn moeder en jongere zusje van 8 in Haarlem. Zijn vader ziet hij heel af en toe. Soms gaan ze samen wat leuks doen maar dat gaat niet altijd door.

Door zijn ziekte heeft Julan veel gemist op school. Hij zit nu in de eerste klas van het VMBO-T. En vriendjes heeft hij eigenlijk niet echt. Hij trekt zich een beetje terug en zit het liefst op zijn eigen kamer te gamen.

Hoe kun jij Julan helpen?

Als Julan’s maatje kun jij het verschil maken.

Jij kunt ervoor zorgen dat zijn wereld een stukje groter wordt dan zijn kamer. Neem hem mee op avontuur, help hem nieuwe dingen te ontdekken, en moedig hem aan om positieve ervaringen op te doen.

Door er voor hem te zijn als maatje, hem positieve één-op-één aandacht te geven, kan Julan weer leren zich open te stellen. En daarmee kun je echt verschil maken voor zijn ontwikkeling en dus zijn toekomst.

Het zal in het begin misschien wat onwennig zijn, maar met jouw geduld en begrip zal zijn zelfvertrouwen groeien en zal hij steeds meer durven en gaan geloven in zichzelf.

Hoe vaak?
1 keer per week of 1 keer in de twee weken

Welke dagen?
In overleg

Wie zoeken we?

– Je woont in Haarlem.
– Je hebt plezier in het ontdekken van nieuwe dingen.
– Je bent empatisch en houdt wel van een uitdaging.
– Je hebt het geduld om Julan’s vertrouwen te winnen.
– Je bent 18 jaar of ouder.
– Je hebt een gezonde dosis levenservaring om te delen.
– Je bent vriendelijk, positief en betrouwbaar, vooral in de omgang met kinderen.

ub! x Vitalismaatjes

Als maatje van Julan word je vrijwilliger bij onze partner Vitalis. Een maatjesorganisatie die al bijna 45 jaar kinderen koppelt aan een volwassen vrijwilliger. Hun ervaren en gepassioneerde professionals zijn keien in het koppelen en begeleiden van maatjes.

Als vrijwilliger volg je vooraf een training. Voor alle vrijwilligers én huisgenoten van 18 jaar en ouder, vraagt Vitalis een VOG (verklaring omtrent gedrag) aan.

Wat krijg jij als vrijwilliger?

Een boost voor Julan = een boost voor jezelf. Want goed doen voelt goed!

Met jouw inzet maak je concreet verschil voor een kwetsbaar kind. Dat geeft zin én energie!

Verder krijg je van Vitalis:

– Persoonlijke begeleiding, met een vast aanspreekpunt.
– Intervisie en themabijeenkomsten.
– Een luisterend oor. Je kunt altijd bij iemand terecht om ervaringen uit te wisselen of tips te vragen.
– In ieder geval twee Vitalis vrijwilligersfeestjes per jaar 🙂.
– Een vrijwilligersvergoeding.

hart met oog zonder achtergrond

Meer weten?

Maak jij hét verschil voor Julan? Laat je gegevens achter via de button hieronder. Dan neemt een collega van Vitalis zo snel mogelijk contact met je op!

Ja, ik wil helpen

wake ub!open ub!join ub!

Over ub!

Wij willen meer mensen zoals jij en ik in actie laten komen om kwetsbare kinderen te helpen. Jouw steun is onmisbaar!

Ub! maakt daarom helpen voor jou of jouw bedrijf heel simpel, praktisch en concreet.

Of het nu eenmalig is of voor vaker. Iets tastbaars, een ervaring of in de vorm van tijd. Iedereen kan iets doen. Dus geef een kind én jezelf een boost. Want goed doen voelt goed!

lees meer over ub!


= een boost voor een kind.kleine moeite. groot verschil.goed doen voelt goed.samen hét verschil maken.

Om jou de best mogelijke ervaring op onze website te geven, maken we gebruik van cookies. Je privacy komt op de eerste plaats. Lees hier meer over in ons Privacy- en cookie beleid.