Kaan (3) zoekt speelmaatje in Den Haag

Vind jij het leuk om af en toe met Kaan en zijn gezin naar de speeltuin te gaan?

Kaan (3) komt maar weinig buiten. Dat komt omdat zijn moeder overbelast is. Ze is hoogzwanger en naast de opvoeding van twee jonge kinderen heeft ze ook nog de zorg over de opa en oma van Kaan die chronisch ziek zijn. Thuis staat ze er alleen voor en dat is niet makkelijk.

Als maatje kun jij Kaan en zijn moeder helpen door af en toe iets leuks met hen te gaan doen. Samen naar buiten om nieuwe dingen te beleven. Enorm goed voor Kaan’s ontwikkeling en heel fijn (en gezellig) voor zijn moeder.

Geef jij Kaan en zijn gezin een positieve boost met jouw aandacht?

Kaan is een gezellige peuter die steeds meer zelf wil doen en ontdekken. Maar helaas komt hij nu te weinig buiten de deur.

Terwijl dat voor zijn ontwikkeling hard nodig is. Lekker naar de speeltuin of samen naar het park en langs de kinderboerderij.

Voor de moeder van Kaan is dat nu even te veel. Ze is overbelast en vaak te moe om met Kaan een-op-een dingen te doen.

Dat komt omdat ze hoogzwanger is en er thuis alleen voor staat met twee jonge kinderen. Daarnaast heeft ze ook nog de zorg voor haar ouders, die chronisch ziek zijn. En dat is best veel bij elkaar.

De vader van Kaan is vanwege zijn werk veel weg. En een sociaal netwerk in de buurt hebben ze niet. Dat maakt dat Kaan’s wereldje heel klein is en dat ook zijn moeder zich best een beetje eenzaam voelt.

Wij zoeken daarom iemand die de wereld van Kaan en zijn moeder ietsje groter wil maken. Kleine moeite, groot verschil!

Wie is Kaan?

Samen met zijn Turkse vader en moeder en zusje van anderhalf woont Kaan in Den Haag. Hij is een slim en behulpzaam mannetje. Thuis vindt hij het leuk om mama te helpen met klusjes.

Kaan ziet zijn opa en oma wel veel. Maar die spreken alleen Turks en daardoor leert Kaan nu beter Turks dan Nederlands.

Binnenkort mag hij naar de basisschool. Dat is best spannend, maar met de Nederlandse taal gaat hij dan vast met sprongen vooruit!

Hoe kun jij Kaan helpen?

Kaan zou een speelmaatje echt super leuk vinden en zijn moeder wordt heel blij van een beetje gezelligheid en steun. Win-win!

Als maatje kun jij Kaan en zijn moeder enorm helpen door af en toe iets leuks met hen te gaan doen. Samen lekker buiten spelen, zodat Kaan wat meer dingen meemaakt op een dag.

Voor zijn moeder is dat nu een hele opgave, maar samen met een maatje zou ze dat graag willen. Ze weet hoe leuk Kaan het vindt en het voelt nu alsof ze hem te kort doet.

Met jouw aandacht help je Kaan bij zijn ontwikkeling en verklein je zijn achterstand. En dat maakt concreet verschil, voor nu en voor zijn toekomst!

1 keer per week.

In overleg. Door de week of in het weekend.

– Je woont in Den Haag.

– Je hebt zelf kinderen of affiniteit met kleine kinderen.

– Je bent sociaal en kunt goed luisteren.

– Je bent 18 jaar of ouder en spreekt goed de Nederlandse taal.

ub! x Humanitas

Als maatje van Kaan word je vrijwilliger bij het project ‘Home Start’ van Humanitas Den Haag.

Home Start is er voor kinderen en hun ouders die wat hulp kunnen gebruiken bij de opvoeding. Voor gezinnen die geen netwerk hebben in de buurt en een luisterend oor kunnen gebruiken.

Coördinatoren Ellen en Priscilla zijn super goed en ervaren in het koppelen en begeleiden van maatjes en gaan altijd op zoek naar een leuke match tussen vrijwilliger en gezin.

Als vrijwilliger volg je vooraf training. Voor alle vrijwilligers vraag Humanitas ook een VOG aan (verklaring omtrent gedrag).

Een boost voor Kaan = een boost voor het hele gezin = een boost voor jezelf.

Met jouw inzet als maatje maak je concreet verschil voor een kwetsbaar kind. Dat geeft zin en energie!

Verder zorgt Humanitas voor:
– Themabijeenkomsten
– 1 keer in het jaar een knallend vrijwilligersuitje
– Een onkostenvergoeding.

Maak jij concreet hét verschil voor Kaan?

Laat via de button hieronder je gegevens achter. Dan neemt Ellen of Priscilla van Humanitas zo snel mogelijk contact met je op om verder te praten!