Skip links

Kamer met aandacht

Thuis wonen tot je op je eigen benen kunt staan is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. In Nederland zijn er tientallen jongeren tussen de 18 en 23 jaar voor wie die stap naar zelfstandigheid erg groot is. 

Heb jij thuis een kamer over of beschik je over een ruimte om te verhuren? Daarmee kun jij een kwetsbare jongere helpen!

Ontvang meer informatie

Waarom is jouw hulp nodig?

Voor een jongere is de eerste keer op jezelf wonen best spannend. Weet jij dat moment nog?

Grote kans dat je toen hulp kreeg van je ouders, familie of vrienden. En dat – als het even tegen zat – je op hen terug kon vallen. Maar wat als je geen sociaal vangnet hebt? Voor deze groep kwetsbare jongeren is een ‘kamer met aandacht’ de oplossing!

Gun jij zo’n jongere een goede start met een beetje aandacht? En heb jij thuis een kamer over of beschik je over een ruimte om te verhuren? Dan kun jij hét verschil maken voor een jongere.

Zo werkt het

Het maakt niet uit hoe oud je bent of hoe vaak je thuis bent. Iedere woonruimte kan een Kamer met Aandacht worden. Ook als je zelf een woning huurt, kun je toestemming krijgen om mee te doen, zonder dat je je huurtoeslag kwijt raakt.

Hoe zit het met de aandacht?
Als verhuurder bepaal je zelf hoeveel ‘aandacht’ je wilt bieden. Misschien vind je het gezellig als een jongere af en toe mee eet? Of help je liever met de administratie? Jongeren zijn op hun beurt bereid om jou af en toe te helpen met een klusje in huis, even oppassen, de hond uitlaten of boodschappen halen. Win-win! 

hart met oog zonder achtergrond

Meer weten?

Open ub! Geef jij de toekomst van een kwetsbare jongere een flinke boost?

Laat via de button hieronder je gegevens achter en ontvang meer informatie over het verhuren van een kamer met aandacht.

Ontvang meer informatie

wake ub!open ub!join ub!

Over ub!

Wij willen meer mensen zoals jij en ik in actie laten komen om kwetsbare kinderen te helpen. Jouw steun is onmisbaar!

Ub! maakt daarom helpen voor jou of jouw bedrijf heel simpel, praktisch en concreet.

Of het nu eenmalig is of voor vaker. Iets tastbaars, een ervaring of in de vorm van tijd. Iedereen kan iets doen. Dus geef een kind én jezelf een boost. Want goed doen voelt goed!

lees meer over ub!


= een boost voor een kind.kleine moeite. groot verschil.goed doen voelt goed.samen hét verschil maken.

Om jou de best mogelijke ervaring op onze website te geven, maken we gebruik van cookies. Je privacy komt op de eerste plaats. Lees hier meer over in ons Privacy- en cookie beleid.