Skip links

Kamil (17) zoekt een tweede familie in de regio Den Haag

UPDATE
Echt fantastisch nieuws!! 🙂 We kregen meer dan 40 (!!) reacties op deze oproep voor Kamil binnen. Hartverwarmend en hoopvol dat zoveel gezinnen iets willen betekenen voor jonge vluchtelingen zoals Kamil. En dat betekent natuurlijk dat er meer jongeren kunnen worden gematched aan een fijn gezin dat hen aandacht wil geven. Echt helemaal te gek! 💕

Heel veel dank aan iedereen die heeft geholpen met zoeken.
Wil jij ook iets betekenen voor een kwetsbare jongere  zoals Kamil? Hou dan onze oproepen in de gaten en meld je hier aan voor onze ubdates.

Kamil (17) is in zijn eentje naar Nederland gevlucht en dat is best eenzaam. Hij mist de warmte en gezelligheid van zijn familie heel erg. En nu hij bijna 18 wordt gaat er veel voor hem veranderen. De begeleiding die hij krijgt valt dan voor een groot deel weg en dat vindt hij heel spannend.

Daarom zoeken we een gezin waar Kamil af en toe langs mag komen voor een beetje gezelligheid en wat hulp bij praktische vragen en zaken.  

Mag Kamil af en toe bij jouw gezin aanschuiven voor een beetje warmte en steun?

Ja, ik wil helpen

Waarom is jouw hulp nodig?

Kamil is een jaar geleden als jonge vluchteling in zijn eentje naar Nederland gekomen. Hij is heel blij en dankbaar dat hij hier is, dat hij een woonplek heeft en bijna mag gaan studeren. Maar de weg vinden in Nederland is (als jongere) niet altijd even makkelijk en hij mist zijn familie enorm.

Binnenkort wordt Kamil 18. Dan is hij voor de wet volwassen. De begeleiding die hij nu nog ontvangt valt dan voor een groot deel weg en dat vindt hij heel spannend. Hij zou daarom heel graag in contact te komen met een Nederlands gezin. 

Wie is Kamil?

Kamil is een sportieve en leergierige jongen. Hij is heel gedreven in alles wat hij doet en  vastbesloten om er hier in Nederland iets van te maken.

Op dit moment woont hij in Den Haag samen met nog drie andere jonge vluchtelingen. Kamil wil ook graag de Nederlandse cultuur ervaren mét Nederlandse mensen. Hij komt nu maar weinig met Nederlanders in aanraking en dat vindt hij heel jammer.

Nederlands spreekt Kamil al redelijk. Daarvoor gaat hij vijf dagen in de week naar school. Volgend schooljaar wil hij naar het MBO. Hij wil het liefst iets met ICT gaan doen iets anders zakelijks. 

Na school werkt hij in de horeca. En om te ontspannen gaat hij vier keer in de week naar de gym. Het lijkt hem dan heel leuk om daar een keer samen met iemand heen te gaan!

Hoe kun jij Kamil helpen?

Jij kunt Kamil helpen door hem (samen met jouw gezin) een plek te bieden waar hij af en toe langs mag komen.

Om samen te eten,  een spelletje te doen of gewoon even te kletsen en de dag door te doornemen.

De gewone alledaagse familiedingen zijn voor Kamil heel waardevol en fijn om mee te maken. En daarnaast is het heel fijn als jullie Kamil kunnen helpen met praktische vragen en bijvoorbeeld het maken van zijn huiswerk. 

Met jouw gezin maak je het gemis van Kamil van zijn eigen familie een klein beetje goed. Als een soort tweede familie kun je Kamil bijstaan bij de nieuwe dingen die op zijn pad gaan komen als 18- jarige. En daarmee maak je concreet verschil voor zijn toekomst in Nederland.

Hoe vaak?
Een keer in de week

Welke dagen?
In overleg met elkaar

Wie zoeken we?

– Je woont met je gezin (of jij alleen, of met partner, met of zonder kinderen) in de regio Den Haag.
Je spreekt goed de Nederlandse taal.
– 
Je bent nieuwsgierig naar andere leefwerelden en culturen.
– 
Je vindt het leuk om Kamil bij jou thuis uit te nodigen en samen met hem in gesprek te gaan.

ub! x Mijn tweede familie

Door met een maatje te worden van Kamil word je vrijwilliger bij het project ‘Mijn tweede familie’ een project van SOVEE in Den Haag en Amersfoort.

Onder begeleiding Nikkie en Suzanne worden jongeren en gezinnen aan elkaar voorgesteld in een matchgesprek bij het gezin thuis. De koppeling gaat van start als zowel de jongere als het gezin een klik voelt.

Wat krijg jij als vrijwilliger?

Een boost voor Kamil = een boost voor jezelf. Want goed doen voelt goed.

Met jouw inzet maak je concreet verschil voor een kwetsbare jongere. Dat geeft zin én energie!

Verder krijg je van SOVEE:
– Persoonlijke begeleiding, met een vast aanspreekpunt.
– Intervisie en themabijeenkomsten
– Een luisterend oor. Je kunt altijd bij iemand terecht om ervaringen uit te wisselen of tips te vragen.

hart met oog zonder achtergrond

Meer weten?

Maak jij hét verschil voor Kamil? Laat je gegevens achter via de button hieronder. Dan neemt een collega van ‘Mijn tweede familie’ zo snel mogelijk contact met je op!

Ja, ik wil helpen

wake ub!open ub!join ub!

Over ub!

Wij willen meer mensen zoals jij en ik in actie laten komen om kwetsbare kinderen te helpen. Jouw steun is onmisbaar!

Ub! maakt daarom helpen voor jou of jouw bedrijf heel simpel, praktisch en concreet.

Of het nu eenmalig is of voor vaker. Iets tastbaars, een ervaring of in de vorm van tijd. Iedereen kan iets doen. Dus geef een kind én jezelf een boost. Want goed doen voelt goed!

lees meer over ub!


= een boost voor een kind.kleine moeite. groot verschil.goed doen voelt goed.samen hét verschil maken.

Om jou de best mogelijke ervaring op onze website te geven, maken we gebruik van cookies. Je privacy komt op de eerste plaats. Lees hier meer over in ons Privacy- en cookie beleid.