Skip links

Maatje voor een kwetsbaar kind

Er is een groeiende groep kinderen in Zuid-Holland met wie het niet goed gaat. Ze voelen zich eenzaam en hebben weinig zelfvertrouwen. Dat maakt hen kwetsbaar.

Zo’n kind kan heel goed wat extra steun van een maatje gebruiken. Heb jij af en toe tijd om met één van deze kinderen samen wat te ondernemen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Ontvang meer informatie

Waarom is jouw hulp nodig?

Veel kinderen en jongeren ervaren een steeds hogere druk om te presteren. Faalangst, stress, depressieve klachten en eenzaamheid; het komt helaas steeds meer voor.

Sommige kinderen kunnen voor steun dan niet voldoende terugvallen op hun ouders of anderen in hun omgeving. Door een taalbarrière. Of doordat het thuis met ouders juist ook niet goed gaat.

Vaak voelen deze kinderen en jongeren zich eenzaam of hebben ze weinig zelfvertrouwen. Als maatje kun jij dan heel concreet verschil voor hen maken, door er ‘gewoon’ voor hen te zijn.

Jouw aandacht maakt verschil

Als maatje kun je soms helpen met praktische steun; bijvoorbeeld met huiswerk maken of brengen en halen naar de therapie of zwemles.

Maar het kan ook helpen om samen wat leuks te doen. Eén op één tijd met iemand waarbij een kind even helemaal zichzelf kan zijn. Iets leuks doen waar (pleeg)ouders niet altijd tijd of ruimte voor hebben.

Je kunt vaak al veel betekenen voor een kind door één keer in de twee weken samen iets te gaan doen. Én wist je dat je ook als HBO stage maatje kunt worden? Of dat je het samen met je gezin kunt doen?

hart met oog zonder achtergrond

Meer weten?

Open ub! Met jouw aandacht maak je een groot verschil in de wereld van een kind. Laat via de button hieronder je gegevens achter en ontvang meer informatie over maatje worden.

Ontvang meer informatie

Onze maatjesoproepen

Deze kinderen en jongeren zijn op zoek naar een maatje.

meisje maakt huiswerk

Mentormaatje gezocht

Sommige kinderen staan in Nederland al met 10-0 achter. Door hun thuissituatie krijgen ze niet dezelfde kansen als leeftijdsgenootjes. Voor deze kwetsbare kinderen is de overstap naar het Voortgezet Onderwijs extra lastig. Jij kunt als Mentormaatje voor zo’n kind hét verschil maken.

Foto van meisje die aan het tekenen is

Nadia (9) zoekt een taalmaatje in Noordwijk e.o.

Nadia (9) maakt zich veel zorgen over haar moeder in Irak. Ze heeft moeite met concentreren en met het leren van de Nederlandse taal. Wij zoeken voor haar een taalmaatje die af en toe wat leuks met haar kan gaan doen. Zodat ze even onbezorgd kind kan zijn en ondertussen kan oefenen met de taal. Win-win!

Bekijk alle maatjesoproepen

wake ub!open ub!join ub!

Over ub!

Wij willen meer mensen zoals jij en ik in actie laten komen om kwetsbare kinderen te helpen. Jouw steun is onmisbaar!

Ub! maakt daarom helpen voor jou of jouw bedrijf heel simpel, praktisch en concreet.

Of het nu eenmalig is of voor vaker. Iets tastbaars, een ervaring of in de vorm van tijd. Iedereen kan iets doen. Dus geef een kind én jezelf een boost. Want goed doen voelt goed!

lees meer over ub!
Om jou de best mogelijke ervaring op onze website te geven, maken we gebruik van cookies. Je privacy komt op de eerste plaats. Lees hier meer over in ons Privacy- en cookie beleid.