Skip links

Maatjesoproepen

Hier vind je oproepen voor een aantal kinderen en jongeren die op dit moment een maatje zoeken.
meisje maakt huiswerk

Mentormaatje gezocht

Sommige kinderen staan in Nederland al met 10-0 achter. Door hun thuissituatie krijgen ze niet dezelfde kansen als leeftijdsgenootjes. Voor deze kwetsbare kinderen is de overstap naar het Voortgezet Onderwijs extra lastig. Jij kunt als Mentormaatje voor zo’n kind hét verschil maken.

Foto van meisje die aan het tekenen is

Nadia (9) zoekt een taalmaatje in Noordwijk e.o.

Nadia (9) maakt zich veel zorgen over haar moeder in Irak. Ze heeft moeite met concentreren en met het leren van de Nederlandse taal. Wij zoeken voor haar een taalmaatje die af en toe wat leuks met haar kan gaan doen. Zodat ze even onbezorgd kind kan zijn en ondertussen kan oefenen met de taal. Win-win!

foto van jongen die op de trap staat

Alan (17) zoekt een taalmaatje in Den Haag

Alan (17) is drie jaar geleden gevlucht uit Afghanistan. Hij worstelt met de taal en hij heeft hier nog geen vrienden. Dat is best eenzaam. Geef jij zijn zelfvertrouwen een boost door af en toe samen wat leuks te gaan doen?! Maak jij het verschil voor Alan?

Ella heeft een maatje gevonden

Ella (4) zoekt een maatje in Zoetermeer

Het is bij Ella (4) onrustig thuis en ze merkt dat haar moeder minder vaak met haar kan spelen. Ella krijgt nu niet de aandacht die ze verdient.
Haar moeder heeft een herseninfarct gehad en heeft het best zwaar met de zorg voor Ella en haar puberzoon. Maak jij het verschil voor Ella?

We hebben heel veel vakantiemaatjes gevonden

Vakantiemaatjes gezocht

Zorg jij als vakantiemaatje straks voor een onvergetelijke zomer voor een kwetsbaar kind? Een grote groep kinderen in Zuid-Holland kan deze zomer niet op vakantie of een leuk dagje weg. Heb jij deze zomer tijd en zin om het verschil te maken voor een kwetsbaar kind?

Ivy heeft een maatje gevonden

Ivy (11) zoekt een mentormaatje in omgeving Lansingerland

Ivy is door alles wat ze heeft meegemaakt behoorlijk onzeker. Na de zomer gaat ze naar de brugklas. En dat is voor haar extra spannend. Ze kan voor steun hierbij niet terugvallen op haar ouders. Jij kunt voor Ivy hét verschil maken. Geef jij met een uurtje aandacht per week het zelfvertrouwen van Ivy een boost?

Rishaad heeft een maatje gevonden

Rishaad (10) zoekt een maatje in Delft

Rishaad (10) maakt zich zorgen over zijn moeder. En hij voelt zich soms best eenzaam, want vriendjes maken lukt nog niet zo goed. Wij zoeken voor hem een maatje die voor een positief voorbeeld wil zijn. Geef jij Rishaad een boost in zijn zelfvertrouwen?

Puber meisje zoekt een maatje

Pubermeiden zoeken maatje

Er zijn steeds meer jonge meiden die zich eenzaam voelen. Ze missen sociaal contact en hebben vaak weinig zelfvertrouwen. Wij zoeken jonge vrouwen die als maatje zo’n pubermeid uit Zoetermeer, Lansingerland of Pijnacker-Nootdorp een steuntje willen geven.

Jazon heeft een maatje gevonden

Jazon (6) zoekt taalmaatje in Leiden

Jazon (6) durft niet zo goed contact te maken met andere kinderen omdat hij moeite heeft met de Nederlandse taal. Help jij Jazon spelenderwijs met de taal te oefenen, zodat hij meer zelfvertrouwen krijgt en vriendjes kan maken?

hart met oog zonder achtergrond

Blijf op de hoogte van nieuwe oproepen

Laat je gegevens achter, dan ontvang je een e-mail als er een nieuwe oproep is. Samen kunnen we deze kwetsbare groep een handje helpen!

Ja, hou me op de hoogte

wake ub!open ub!join ub!

Over ub!

Wij willen meer mensen zoals jij en ik in actie laten komen om kwetsbare kinderen te helpen. Jouw steun is onmisbaar!

Ub! maakt daarom helpen voor jou of jouw bedrijf heel simpel, praktisch en concreet.

Of het nu eenmalig is of voor vaker. Iets tastbaars, een ervaring of in de vorm van tijd. Iedereen kan iets doen. Dus geef een kind én jezelf een boost. Want goed doen voelt goed!

lees meer over ub!
Om jou de best mogelijke ervaring op onze website te geven, maken we gebruik van cookies. Je privacy komt op de eerste plaats. Lees hier meer over in ons Privacy- en cookie beleid.