Skip links

Mark (23) zoekt een maatje in Den Haag

UPDATE
Yes!! We hebben een match voor Mark! 🙂  💕

Heel veel dank aan iedereen die heeft geholpen met zoeken.
Wil jij ook iets betekenen voor een kwetsbare jongere zoals Mark? Hou dan onze oproepen in de gaten en meld je hier aan voor onze ubdates.

Help jij de eenzame Mark oefenen met zijn sociale vaardigheden?

Mark (23) uit Den Haag had een moeilijke en eenzame jeugd. Hij heeft nooit goed geleerd hoe je contact met andere mensen moet leggen.

Hij ziet heel af en toe zijn broer en zusje, maar vrienden heeft hij niet. Terwijl hij dolgraag iemand zou hebben om een fijn contact mee op te bouwen en bijvoorbeeld lekker naar de bioscoop of een concert te gaan.

Ben jij begin 20 en lijkt het je leuk en waardevol om maatje van Mark te worden en hem te helpen oefenen met sociale vaardigheden? Daar heeft hij zijn hele verdere leven plezier van!

Ja, ik wil helpen

Waarom is jouw hulp nodig?

Mark heeft een hele moeilijke en onrustige jeugd achter de rug. Thuis was het niet fijn.

De relatie met zijn vader en later met zijn stiefvader was niet goed. Daardoor is hij altijd erg op zichzelf geweest en heeft hij niet geleerd om initiatief te nemen. Eigenlijk heeft hij nu niemand om mee op te trekken en daardoor mist hij veel in het leven. Hij voelt zich eenzaam.

Mark zou dolgraag nieuwe mensen ontmoeten. Hij weet alleen niet goed hoe. Om hem te helpen met zijn sociale vaardigheden, zoeken we voor Mark iemand die hem helpt om wat meer zelfvertrouwen te krijgen. Iemand die laat zien hoe hij in contact kan komen met nieuwe mensen.

Wil jij als maatje van Mark hem helpen om wat meer uit zijn schulp te kruipen, zodat zijn wereld groter wordt?

Wie is Mark?

Mark is een vriendelijke en spontane jongen. Hij woont op zichzelf in Den Haag in het Zeeheldenkwartier. Door wat hij heeft meegemaakt loopt hij achter in zijn sociale ontwikkeling en oogt hij jonger dan zijn leeftijdsgenoten.

Mark heeft een MBO opleiding applicatie en mediaontwikkeling afgerond. En combineert nu werken en leren via een opleiding tot IT-expert, waarbij hij vier dagen in de week werkt als technisch ondersteuner. Daar heeft hij veel plezier in.

Naast zijn studie en werk luistert Mark graag naar muziek of speelt hij een spelletje op zijn playstation. Maar het liefst zou hij met nieuwe vrienden af en toe wat leuks doen…

Hoe kun jij Mark helpen?

Jij kunt Mark helpen door af en toe leuke dingen met hem te doen. Hem een luisterend oor te bieden zodat hij kan vertellen waar hij tegenaan loopt.

Mark zou heel graag iemand hebben om samen mee op stap te gaan en leuke dingen te doen, zoals naar de film of naar een concert. Zo leert hij ook hoe hij contacten opbouwt en kan hij de sociale vaardigheden die hij heeft geleerd in de praktijk oefenen. 

Je helpt Mark dus eigenlijk op twee manieren. Je haalt hem uit zijn isolement door hem lekker mee op pad te nemen én je geeft hem het zelfvertrouwen om zelf contacten te leggen. Die vaardigheden helpen hem voor de rest van zijn leven!

Hoe vaak?
1 keer per week 

Welke dagen?
In overleg. Op een donderdagmiddag of een avond in de week. Het weekend is ook mogelijk.

Wie zoeken we?

– Je woont in Den Haag en vindt het leuk om er op uit te gaan.

– Je bent niet ouder dan 30  jaar.

– Je bent sociaal en kunt goed luisteren.

-Je bent iemand die makkelijk praat en makkelijk contacten legt.

-Je bent (kind-)vriendelijk, positief en betrouwbaar

ub! x Humanitas

Als maatje van Mark word je vrijwilliger bij het project ‘Next Generation’ van Humanitas Den Haag.

Next Generation is er voor alle jongeren in Den Haag tussen de 10 en 27 jaar die zich weleens eenzaam voelen of weinig sociale contacten hebben.

Coordinator Naima is een kei in het koppelen en begeleiden van maatjes en gaat voor de vrijwilliger en deelnemer op zoek naar een leuke match.

Als vrijwilliger volg je vooraf training. Voor alle vrijwilligers vraag Humanitas ook een VOG aan (verklaring omtrent gedrag).

Wat krijg jij als vrijwilliger?

Een boost voor Mark = een boost voor jezelf.

Met jouw inzet als maatje maak je concreet verschil voor een kwetsbare jongere. Dat geeft zin en energie!

Verder zorgt Humanitas voor:
– Persoonlijke begeleiding en intervisie(bijeenkomsten).
– Een luisterend oor. Je kunt altijd bij iemand terecht om ervaringen uit te wisselen of tips te vragen.
– Themabijeenkomsten
– 1 keer in het jaar een knallend vrijwilligersuitje
– Een onkostenvergoeding.

 

hart met oog zonder achtergrond

Meer weten?

Maak jij concreet hét verschil voor Mark?

Laat via de button hieronder je gegevens achter. Dan neemt Naima van Humanitas zo snel mogelijk contact met je op om verder te praten!

Ja, ik wil helpen

wake ub!open ub!join ub!

Over ub!

Wij willen meer mensen zoals jij en ik in actie laten komen om kwetsbare kinderen te helpen. Jouw steun is onmisbaar!

Ub! maakt daarom helpen voor jou of jouw bedrijf heel simpel, praktisch en concreet.

Of het nu eenmalig is of voor vaker. Iets tastbaars, een ervaring of in de vorm van tijd. Iedereen kan iets doen. Dus geef een kind én jezelf een boost. Want goed doen voelt goed!

lees meer over ub!


= een boost voor een kind.kleine moeite. groot verschil.goed doen voelt goed.samen hét verschil maken.

Om jou de best mogelijke ervaring op onze website te geven, maken we gebruik van cookies. Je privacy komt op de eerste plaats. Lees hier meer over in ons Privacy- en cookie beleid.