IJsbrekers gezocht in Den Haag
- Bezoekjes begeleiden
- Kind ondersteunen
- Positieve sfeer creëren
- Om de week 2 uur
Er zijn veel kinderen die na een scheiding het contact verliezen met één van de ouders. Dat is niet alleen verdrietig, maar ook zorgelijk.
Om dit contact te herstellen, worden bezoekafspraken gemaakt. Deze momenten zijn spannend, vooral voor het kind. Als ijsbreker help je het contact voorzichtig weer op te bouwen en zorg je voor een positieve sfeer tijdens deze bezoekjes.
Ben jij degene die dit verschil kan maken?
Waarom is jouw hulp nodig?
Als je ouders uit elkaar gaan is dat natuurlijk nooit leuk. Maar wanneer een kind na de scheiding het contact verliest met één van de ouders, kan dat grote gevolgen hebben.
Bij kinderen die dit meemaken verminderen de schoolprestaties en ze worstelen vaak met het aangaan van relaties met anderen. Maar ook de kans op depressies en angstklachten neemt voor hen flink toe.
Elk jaar krijgen duizenden kinderen in Nederland te maken met de scheiding van hun ouders. Voor die kinderen is het dus super belangrijk dat ze het contact houden met beide ouders.
Maar wat als de spanningen tussen zo hoog zijn, dat die ouders daar samen niet uitkomen?
Gelukkig schakelen veel hen dan een professional in om samen tot een omgangsregeling te komen. Er worden dan zo snel mogelijk bezoekmomenten gepland, waarbij een kind en de uithuiswonende ouder hun band weer kunnen op bouwen.
Die momenten zijn natuurlijk echt wel heel spannend, voor ouders, maar vooral ook voor het kind.
Het help een kind enorm als iemand het ijs breekt bij de eerste bezoekjes en zorgt voor een positieve en ontspannen sfeer.
Hoe kun jij helpen?
Als ijsbreker ondersteun je bij de contactmomenten tussen ouder en kind. De eerste bezoekjes na een lange tijd elkaar niet gezien te hebben zijn vaak weer even wennen voor iedereen.
Het is dan heel fijn als zorgt voor wat afleiding. Door bijvoorbeeld voor te stellen om een spelletje met elkaar te spelen.
Als vrijwilliger ben je er voor het kind. Je lost de problemen niet op, maar je faciliteert en ondersteunt. En je treedt steeds wat verder terug.
Net zo lang totdat de ouders een goede omgangsregeling hebben afgesproken. Jouw ondersteuning duurt gemiddeld drie tot zes maanden.
Anna (6) heeft haar vader al een jaar niet gezien
Na de scheiding is Anna’s vader uit huis vertrokken. Anna mist hem heel erg. Sindsdien is ze een stuk stiller geworden. Ze is erg op zichzelf en trekt zich veel terug.
Voor Anna is het belangrijk dat er een omgangsregeling komt. Haar moeder vindt het lastig om Anna alleen mee te geven aan haar vader. Daarom heeft een professional ervoor gekozen om de eerste bezoekjes op een neutrale plek te laten plaatsvinden.
Anna kijkt er ontzettend naar uit, maar ze vindt het ook best spannend.
Wie zoeken we?
- Je woont in Den Haag of vindt het niet erg om hier naar toe te komen.
- Je bent iemand met een gezonde dosis levenservaring, sociaal vaardig en kunt goed luisteren.
- Je hebt zelf kinderen of je hebt ervaring met het opvoeden en omgaan met kinderen.
- Je bent iemand die niet snel oordeelt en open staat voor een ander.
- Je bent (kind)vriendelijk, positief en betrouwbaar.
Wat krijg jij als vrijwilliger?
Een flinke boost! Want goed doen als IJsbreker, dat voelt goed en geeft zin en energie.
Verder krijg je van Humanitas:
- Persoonlijke begeleiding en een luisterend oor. Je kunt altijd bij iemand terecht om ervaringen uit te wisselen of tips te vragen.
- Een voorbereidende training.
- Intervisie- en themabijeenkomsten.
- Contact met andere vrijwilligers.
- Persoonlijke ontwikkeling.
- Vergoeding van gemaakte kosten.
Ub! x Humanitas
Als ijsbreker word je vrijwilliger bij het project ‘Begeleide omgangsregeling’ van Humanitas Den Haag.
BOR is er voor gescheiden ouders met een of meer minderjarige kinderen van 0 tot 12 jaar in Den Haag die niet zelfstandig tot een omgangsregeling kunnen komen.
Coördinator Iris van koppelt en begeleid de vrijwilligers en gaat voor op zoek naar een de beste passende match.
Als vrijwilliger volg je vooraf training. Voor alle vrijwilligers vraagt Humanitas ook een VOG aan (verklaring omtrent gedrag).
Meer weten?
Maak jij concreet hét verschil voor een kind van gescheiden ouders?
Laat via de button hieronder je gegevens achter. Dan neemt Iris van Humanitas zo snel mogelijk contact met je op om verder te praten!
Goed doen voelt goed!
Wij willen meer mensen zoals jij en ik in actie laten komen om kwetsbare kinderen te helpen. Jouw steun is onmisbaar!
Ub! maakt daarom helpen voor jou of jouw bedrijf heel simpel, praktisch en concreet.
Of het nu eenmalig is of voor vaker. Iedereen kan iets doen. Dus geef een kind én jezelf een boost. Want goed doen voelt goed!