Skip links

Özcan Akyol: Mentormaatjes maken echt verschil

Benieuwd wat voor concreet verschil een mentor maatje nu echt kan maken voor de schoolkansen van een kind?

Presentor en televisiemaker Özcan Akyol vertelt je in deze video waarom hij zelf vroeger ontzettend graag een mentormaatje had gehad.

In plaats van op het antheneum, kwam hij via het VBO op de MAVO terecht en belandde hij op het verkeerde pad. Een mentormaatje had voor hem toen een enorm verschil kunnen maken.

“Ik haalde met de CITO een atheneum advies. En dat vond de juf nogal wonderlijk. Met mijn achtergrond met analfabete ouders dacht iedereen dat ik dat nooit giing redden.

Ik heb toen niemand gehad die mij zag staan. Mij had het enorm geholpen als iemand mij had gezehd. Een antheneum is moelijk voor jou, maar met een beetje hulp ga je het wel redden. In plaats daarvan zeiden ze; je gaat het niet redden.

Ik gun het alle jongeren die het nodig hebben een Mentormaatje. Zodat ze de kans krijgen om hun talent volop te benutten.’

Meer weten over Mentormaatje worden?

We zijn op dit moment hard op zoek naar mentormaatjes voor kinderen in Delft, Midden-Delfland, Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland.

Wil jij de kansen van een van deze kwetsbare kinderen vergroten? Join ub!

Laat je gegevens achter via de button hieronder. Dan neemt een collega van Jong Perspectief of School’s Cool zo snel mogelijk contact met je op!

Ja, ik wil helpen

wake ub!open ub!join ub!

Over ub!

Wij willen meer mensen zoals jij en ik in actie laten komen om kwetsbare kinderen te helpen. Jouw steun is onmisbaar!

Ub! maakt daarom helpen voor jou of jouw bedrijf heel simpel, praktisch en concreet.

Of het nu eenmalig is of voor vaker. Iets tastbaars, een ervaring of in de vorm van tijd. Iedereen kan iets doen. Dus geef een kind én jezelf een boost. Want goed doen voelt goed!

lees meer over ub!


= een boost voor een kind.kleine moeite. groot verschil.goed doen voelt goed.samen hét verschil maken.

Om jou de best mogelijke ervaring op onze website te geven, maken we gebruik van cookies. Je privacy komt op de eerste plaats. Lees hier meer over in ons Privacy- en cookie beleid.