Rayan heeft een maatje gevonden

Rayan (6) zoekt speelmaatje in Lansingerland

UPDATE
Yes!! We hebben een match voor Rayan! 🙂  💕

Heel veel dank aan iedereen die heeft geholpen met zoeken.
Wil jij ook iets betekenen voor een kwetsbaar kind zoals Rayan? Hou dan onze oproepen in de gaten en meld je hier aan voor onze ubdates.

Neem jij Rayan mee naar de speeltuin in Lansingerland?

Rayan kan enorm genieten van een ritje achterop de fiets. Hij wordt al helemaal blij als de bestemming een kinderboerderij is of een speeltuin.

Rayan is 6 jaar, maar heeft autisme en een ontwikkelingsachterstand. Daardoor functioneert hij op het niveau van een jongetje van drie. En dat is soms best pittig voor zijn ouders.

Wij zoeken een speelmaatje die 1 keer in de maand met Rayan wat gezelligs wil doen. Iemand die een boost wil geven aan zijn ontwikkeling, en daarmee tegelijkertijd zijn ouders een beetje helpt. Die kunnen zich dan weer even opladen en wat extra aandacht besteden aan Rayan’s zusjes. Win-win!

De vrolijke Rayan is een vrolijk, gezellig jongetje. Maar ook eentje die je niet zomaar uit het oog kan verliezen. Hij heeft autisme en een ontwikkelingsachterstand. Daardoor vindt hij het moeilijk om lang stil te zitten en heeft hij meer behoefte aan structuur en vaste patronen.

Rayan heeft ook twee zusjes en daardoor is het voor zijn ouders soms best een uitdaging om iedereen genoeg aandacht te geven.

Het zou voor Rayan en zijn ouders heel goed zijn als een maatje af en toe met Rayan iets leuks wil ondernemen.

Als maatje geef je hem – naast heel veel plezier – een boost voor zijn ontwikkeling. En je helpt daarmee dus niet alleen Rayan, maar ook zijn zusjes en ouders. Die kunnen dan even opladen en hebben wat extra tijd samen.

Wie is Rayan?

Rayan is een vrolijk, energiek jongetje uit Lansingerland. Hij is geboren in Nederland; zijn familie komt van oorsprong uit Marokko.

Zijn ouders werken allebei in het onderwijs. En hij heeft nog twee zusjes die allebei op de basisschool zitten. Rayan zelf gaat naar een kinderdagcentrum.

Door zijn ontwikkelingsachterstand en autisme functioneert Rayan op het niveau van een kind van een jaar of drie. In zijn motoriek en taalgebruik loopt hij achter op zijn leeftijdsgenootjes. Daardoor maakt hij moeilijker contact.

Dieren, daar is Rayan gek op. Net zoals ritjes achterop de fiets, dat vindt hij heerlijk. Hij speelt graag met lego en houdt van tekenen.

Hoe kun jij Rayan helpen?

Rayan wil graag een maatje met wie hij lekker op pad kan. Bijvoorbeeld naar de kinderboerderij of de speeltuin.

Een of twee keer per maand met Rayan eropuit zou al heel mooi zijn. Het liefst voor een wat langere periode. Dat helpt Rayan om een band op te bouwen met zijn maatje. Bij kinderen met autisme kost dat nu eenmaal wat meer tijd.

Door je in te leven in zijn belevingswereld en hem wat structuur te bieden, help je hem vooruit in het leven. En wanneer je samen dingen onderneemt helpt dat bij zijn taalontwikkeling en bij het maken van contact met andere kinderen.

Een of twee keer per maand

Bij voorkeur in het weekend

– Je woont in de gemeente Lansingerland of vindt het niet erg om daar naar toe te komen.
– Je bent lekker actief en vindt het leuk om er op uit te gaan en samen dingen te ondernemen.
– Je hebt het geduld om het vertrouwen te winnen van Rayan.
– Je bent (kind)vriendelijk, positief en betrouwbaar.

ub! x VTV

Als maatje van Rayan word je vrijwilliger bij onze partner VTV. Deze stichting biedt kinderen met een beperking een maatje. Zij vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Dat doen ze al heel lang en met veel succes en plezier.

Hun betrokken professionals zijn super ervaren in het koppelen en begeleiden van maatjes.

Als vrijwilliger volg je vooraf een training. Voor alle vrijwilligers van 18 jaar en ouder, vraagt VTV een VOG (verklaring omtrent gedrag) aan.

Een boost voor Rayan = een boost voor jezelf. Want goed doen voelt goed!

Verder krijg je van VTV:

– Themabijeenkomsten over diverse onderwerpen.
– Leuke uitstapjes samen met andere maatjeskoppels.
– Gezellige bijeenkomst met alle andere vrijwilligers.
– Reiskosten en onkostenvergoeding.

Maak jij hét verschil voor Rayan? Laat je gegevens achter via de button hieronder. Dan neemt een collega van VTV zo snel mogelijk contact met je op!