Reza heeft een maatje gevonden

Reza (10) zoekt luisterend oor in Zoetermeer

UPDATE
Yes!! We hebben een match voor Reza! 🙂  💕

Heel veel dank aan iedereen die heeft geholpen met zoeken.
Wil jij ook iets betekenen voor een kwetsbaar kind zoals Reza? Hou dan onze oproepen in de gaten en meld je hier aan voor onze ubdates.

Reza (10) en zijn gezin hebben tijdelijk extra steun nodig.

Bij Reza thuis is het nu niet zo gezellig. Zijn moeder staat er alleen voor. Ze werkt hard en kan weinig hebben, waardoor ze snel boos wordt op Reza en zijn broertje. Ze heeft het gevoel dat ze faalt. Ze wil er graag zijn voor Reza, maar weet niet goed hoe.

Het gezin staat op de wachtlijst voor hulp, maar dat kan helaas nog even duren. Voor Reza is het hard nodig dat hij in de tussentijd wat positieve een-op-een aandacht krijgt. Van iemand die naar hem luistert en wat rust in zijn gezin kan brengen.

Zodat het thuis weer wat gezelliger wordt en zijn moeder tussendoor even adem kan halen.

Geef jij Reza en zijn gezin een positieve boost met jouw aandacht?

Reza (10) is een vrolijke en enthousiaste jongen die houdt van buitenspelen, voetballen en spelletjes. Hij woont samen met zijn moeder en zijn jongere broertje van acht in Zoetermeer.

Op school gaat het gelukkig heel goed. Hij heeft daar veel vriendjes. Maar bij Reza thuis is het nu niet zo gezellig.

Als hij uit school komt gaat hij het liefst meteen naar zijn kamer of buiten spelen. Want zijn moeder is vaak boos. Op hem en op zijn broertje.

Waarom weet hij niet goed en dat maakt dat hij ook boos terug doet. Reza heeft het gevoel dat hij weinig goed kan doen bij zijn moeder. Dat maakt hem onzeker en verdrietig. Hij wil helemaal geen ruzie hebben met mama.

Positieve aandacht

De moeder van Reza staat er thuis alleen voor en heeft een pittige tijd achter de rug. Ze wil er graag zijn voor Reza maar weet niet goed hoe. Ze werkt hard en kan thuis weinig hebben, waardoor ze snel boos reageert. Dat maakt haar verdrietig. Ze heeft het gevoel alsof ze faalt voor haar gezin.

Het gezin staat op de wachtlijst voor hulpverlening, maar die laat op zich wachten. Voor Reza zou het heel erg goed zijn als hij nu thuis wat positieve aandacht krijgt. Iemand die er voor hem is en waar hij zijn verhaal kwijt kan.

Iemand die kan laten zien wat hij wel goed doet, zodat hij zich wat zekerder gaat voelen.

Hoe kun jij Reza helpen?

Als maatje kun jij Reza helpen om minder onzeker te worden en rust en positiviteit in het gezin brengen. Zodat het weer wat gezelliger wordt thuis en moeder tussendoor even adem kan halen.

Je kunt hen helpen door er gewoon af en toe voor ze te zijn. Door een luisterend oor te bieden aan Reza of iets anders leuks te doen.

Even naar buiten met elkaar als gezin of een spelletjes doen met het hele gezin, want samen met elkaar iets doen zouden ze stiekem ontzettend fijn vinden.

Zo kun je met jouw tijd en aandacht heel veel rust brengen. Rust die nu gaat helpen om de boel weer wat gezelliger te krijgen. Die lucht en ruimte hebben Reza en zijn gezin nu heel hard nodig!

1 keer per week

Op vrijdagmiddag na schooltijd

– Je woont in (de omgeving) van Zoetermeer. Of je vindt het niet erg om hier naartoe te reizen.

– Je hebt ervaring met het opvoeden van jonge kinderen en vindt het leuk om praktische opvoedtips te geven.

– Je bent iemand die een gezonde dosis levenservaring heeft en goed kan luisteren.

ub! x Humanitas

Als maatje van Reza word je vrijwilliger bij het project ‘Home-Start’ van Humanitas Zoetermeer.

Humanitas is een vereniging die landelijk actief is. Het team in Zoetermeer helpt jaarlijks meer dan 200 mensen die het even niet meer alleen redden. Teamleden Nina en Maaike zijn dan ook keien in het koppelen en begeleiden van maatjes.

Als vrijwilliger volg je vooraf een training. Voor alle vrijwilligers vraagt Humanitas ook een VOG (verklaring omtrent gedrag) aan.

Een boost voor Reza  = een boost voor jezelf.

Want goed doen voelt goed. WIN-WIN-WIN noemen wij dat!

Met jouw inzet als maatje maak je concreet verschil voor een kwetsbaar kind. Dat geeft zin én energie.

Verder zorgt Humanitas voor:
– Themabijeenkomsten
– 1 keer in het jaar een knallend vrijwilligersuitje
– Een onkostenvergoeding.

Maak jij concreet hét verschil voor Reza en zijn gezin?

Laat via de button hieronder je gegevens achter. Dan neemt Nina of Maaike van Humanitas zo snel mogelijk contact met je op om verder te praten!