Skip links

Ryan (14) zoekt een maatje in Zoetermeer

UPDATE
Supermooi nieuws… we hebben een match gevonden voor Ryan! Wil jij ook iets betekenen voor een jongere zoals Ryan? Hou dan onze oproepen in de gaten en meld je hier aan voor onze ubdates.

Ryan (14) mist iemand in zijn leven met wie hij af en toe lekker samen kan sporten en praten over dingen die hem bezighouden.

Geef jij het zelfvertrouwen van Ryan een boost?

Ja, ik wil helpen

Waarom is jouw hulp nodig?

Ryan is de oudste van vier kinderen. Zijn moeder is op dit moment overbelast. Ze is alleenstaand en heeft het erg zwaar met werk, het huishouden en de opvoeding van z’n jongere broertjes en zusjes.

Ryan heeft soms depressieve gevoelens. Hij mist dan iemand met wie hij over persoonlijke dingen kan praten. Hij wil zijn moeder daar niet extra mee belasten en met z’n vrienden praat hij daar ook niet echt over.

Voor zijn ontwikkeling is een luisterend oor nu heel belangrijk. Als jongen van veertien kan het leven natuurlijk soms best ingewikkeld zijn. Als volwassene, als iemand waar Ryan ‘tegenop’ kan kijken, kun je dan echt verschil maken.

Wie is Ryan?

Ryan woont samen met zijn moeder en drie jongere broertjes en zusjes in Zoetermeer. Hij zit in de examenklas van de VMBO kader opleiding.

Ryan is heel sportief en gaat graag buiten sporten. Basketbal vindt hij erg leuk en hij zou graag willen leren kickboksen. Naast sporten en buiten zijn houdt hij ook van gamen. Zijn favoriet is ‘5 nights at Freddy’s’.

Hoe kun jij Ryan helpen?

Het zou Ryan heel erg helpen als hij af en toe op pad kan met een maatje! Een sportieveling die af en toe wat levenslessen met hem wil delen.

Word jij net als Ryan heel blij van buiten sporten? En lijkt het je mooi om met jouw levenservaring Ryan een beetje te helpen bij de dingen waar hij in z’n dagelijkse leven als veertienjarige tegenaan loopt?

Hoe vaak?
1 keer per 2 weken.

Welke dagen?
In overleg. Na schooltijd, in de avond of in het weekend.

Wie zoeken we?

– Je woont in Zoetermeer. Of je vind het niet erg om hier naartoe te reizen.
– Je houdt ervan om lekker naar buiten te gaan en te sporten.
– Je hebt een goed gevoel voor humor (Ryan houdt wel van een beetje donkere humor :))
– Je bent 18 jaar of ouder.
– Je bent iemand die een gezonde dosis levenservaring heeft en goed kan luisteren.
– Je bent (kind-)vriendelijk, positief en betrouwbaar.

ub! x Jong Perspectief

Als maatje van Ryan wordt je vrijwilliger bij onze partner Jong Perspectief. Een mooie maatjesorganisatie die al ruim 15 jaar kinderen koppelt aan een volwassen vrijwilliger. Hun ervaren team van professionals zijn keien in het koppelen en begeleiden van maatjes. Zij bieden je:

Als vrijwilliger volg je vooraf een training. Voor alle vrijwilligers vraagt Jong Perspectief ook een VOG (verklaring omtrent gedrag) aan.

Wat krijg jij als vrijwilliger?

Een boost voor Ryan = een boost voor jezelf. Want goed doen voelt goed!

Met jouw inzet maak je concreet verschil voor een kwetsbaar kind. Dat geeft zin én energie!

Verder zorgt Jong Perspectief voor:

– Persoonlijke begeleiding.
– Een luisterend oor. Je kunt altijd bij iemand terecht om ervaringen uit te wisselen of tips te vragen.
– Intervisie en themabijeenkomsten.
–  Een vrijwilligersvergoeding.

hart met oog zonder achtergrond

Meer weten?

Maak jij concreet hét verschil voor Ryan? Laat via de button hieronder je gegevens achter. Dan neemt een collega van Jong Perspectief zo snel mogelijk contact met je op om verder te praten!

Ja, ik wil helpen

wake ub!open ub!join ub!

Over ub!

Wij willen meer mensen zoals jij en ik in actie laten komen om kwetsbare kinderen te helpen. Jouw steun is onmisbaar!

Ub! maakt daarom helpen voor jou of jouw bedrijf heel simpel, praktisch en concreet.

Of het nu eenmalig is of voor vaker. Iets tastbaars, een ervaring of in de vorm van tijd. Iedereen kan iets doen. Dus geef een kind én jezelf een boost. Want goed doen voelt goed!

lees meer over ub!


= een boost voor een kind.kleine moeite. groot verschil.goed doen voelt goed.samen hét verschil maken.

Om jou de best mogelijke ervaring op onze website te geven, maken we gebruik van cookies. Je privacy komt op de eerste plaats. Lees hier meer over in ons Privacy- en cookie beleid.