Skip links
Sam zoekt kamer met aandacht

Sam (20) zoekt een kamer met aandacht

UPDATE
Sam heeft inmiddels een nieuwe plek gevonden om te wonen. Wil jij ook iets betekenen voor een jongere zoals Sam? Hou dan onze oproepen in de gaten en meld je hier aan voor onze ubdates.

Sam (20) is dringend op zoek naar een plek om te wonen in (de omgeving van) Leiden. Hij wil heel graag een kamer huren bij iemand die hem af en toe een steuntje kan geven.

Heb jij thuis een kamer over of beschik je over een ruimte om te verhuren? Open ub! en maak verschil voor Sam!

Waarom is jouw hulp nodig?

Thuis wonen tot je op je eigen benen kunt staan is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. In Nederland zijn er tientallen jongeren tussen de 18 en 23 jaar voor wie die stap naar zelfstandigheid erg groot is.

Sam is één van die jongeren. Het ging vroeger bij hem thuis niet zo goed. Daarom is hij al op z’n twaalfde uit huis uitgegaan.

Hij woont nu in een huis van jeugdzorgorganisatie Cardea. Daar wonen meerdere jongeren samen met een mentor. Maar omdat hij twintig is geworden, kan hij niet langer op deze plek blijven wonen.

Sam is er ook aan toe om een volgende stap te zetten naar zelfstandigheid. Daarom zoekt hij een eigen plekje, bij iemand die hem af en toe nog een steuntje kan geven.

Rustige jongen

Sam is een vriendelijke en zachtaardige jongen. Inmiddels heeft hij geleerd om verstandige keuzes te maken en niet over hem heen te laten lopen. Hij is een rustige jongen die zichzelf soms iets kan wegcijferen.

Naast zijn opleiding heeft Sam ook nog een baantje en in zijn vrije tijd vindt hij het fijn om naar buiten te gaan om te wandelen of om zijn vrienden te zien.

Hij houdt van gamen en luistert graag naar muziek. Met een koptelefoon op zodat hij niemand tot last is :-).

Sam is dit jaar begonnen aan de MBO4 opleiding ‘persoonlijk begeleider’. Hij wil later in de jeugdzorg werken om jongeren zoals hijzelf te helpen.

Hoe kun jij Sam helpen?

Allereerst door het verhuren van een kamer in jouw huis natuurlijk :). En daarnaast door hem af en toe een steuntje te geven.

Sam is niet een jongen die veel aandacht nodig heeft of vraagt, maar hij vindt het wel fijn als er iemand is. Gewoon om af en toe wat contact mee te hebben.

Hij zou graag willen leren om gezond te koken. Want koken is niet helemaal zijn ding en hij is snel geneigd om wat te halen of iets ongezonds klaar te maken.

Sam vindt het geen probleem om wat klusjes te doen. Hij is sociaal en behulpzaam. Honden vindt hij leuk, die zou hij graag uitlaten of verzorgen.

Sam kan af en toe wel een beetje slordig zijn, maar hij zou graag een nieuwe start maken!

Wat is een kamer met aandacht?

Voor een jongere is de eerste keer op jezelf wonen best spannend. Weet jij dat moment nog?

Grote kans dat je toen hulp kreeg van je ouders, familie of vrienden. En dat – als het even tegen zat – je op hen terug kon vallen. Maar wat als je geen sociaal vangnet hebt? Voor deze groep kwetsbare jongeren is een ‘kamer met aandacht’ de oplossing!

Samen met onze partner ‘Kamers met Aandacht’ zoeken we mensen die een kamer willen verhuren aan een jongere tussen de 18 en 23 jaar, die op eigen benen wil staan, maar nog niet geheel zelfstandig kan wonen.

Gun jij zo’n jongere een goede start met een beetje aandacht? En heb jij thuis een kamer over of beschik je over een ruimte om te verhuren? Dan kun jij hét verschil maken voor een kwetsbare jongere.

Het maakt niet uit hoe oud je bent of hoe vaak je thuis bent. Iedere woonruimte kan een Kamer met Aandacht worden. Ook als je zelf een woning huurt, kun je toestemming krijgen om mee te doen, zonder dat je je huurtoeslag kwijt raakt.

hart met oog zonder achtergrond

Meer weten?

Wil je meer lezen over het verhuren van een kamer met aandacht? Of wil je in gesprek over wat jij kunt betekenen voor Sam? Laat je gegevens achter via de button hieronder!

Ontvang meer info Ja, ik wil Sam helpen

wake ub!open ub!join ub!

Over ub!

Wij willen meer mensen zoals jij en ik in actie laten komen om kwetsbare kinderen te helpen. Jouw steun is onmisbaar!

Ub! maakt daarom helpen voor jou of jouw bedrijf heel simpel, praktisch en concreet.

Of het nu eenmalig is of voor vaker. Iets tastbaars, een ervaring of in de vorm van tijd. Iedereen kan iets doen. Dus geef een kind én jezelf een boost. Want goed doen voelt goed!

lees meer over ub!


= een boost voor een kind.kleine moeite. groot verschil.goed doen voelt goed.samen hét verschil maken.

Om jou de best mogelijke ervaring op onze website te geven, maken we gebruik van cookies. Je privacy komt op de eerste plaats. Lees hier meer over in ons Privacy- en cookie beleid.