Skip links

Simon (6) zoekt een voorleesmaatje in Den Haag

UPDATE
WOW! We kregen meer dan 30 (!!) reacties op deze oproep voor Simon. Fantastisch!! Dat betekent dat we ook een flink aantal maatjes aan andere kinderen en gezinnen kunnen matchen. Hoe mooi is dat :)!

Heel veel dank aan iedereen die heeft geholpen met zoeken.
Wil jij ook iets betekenen voor een kwetsbaar kind zoals Simon? Hou dan onze oproepen in de gaten en meld je hier aan voor onze ubdates.

———————————————–

Simon (6) heeft een flinke taalachterstand door zijn thuissituatie. Daardoor kan hij straks misschien niet naar groep 3 en het zorgt ervoor dat hij nog maar weinig vriendjes heeft.

Wij willen dat Simon de kans krijgt om die achterstand zo snel mogelijk in te halen. Hoe eerder hoe beter. Want dat wordt steeds moeilijker.

Daarom zoeken we voor hem een voorleesmaatje. Iemand die vier maanden lang een uurtje in de week spelenderwijs met hem aan de slag gaat om te lezen en de taal te oefenen.

Help jij om concreet verschil te maken voor Simon’s toekomst?!

Ja, ik wil helpen

Waarom is jouw hulp nodig?

Simon zit in groep twee. Hij heeft het daar super naar zijn zin, maar zijn taalontwikkeling loopt achter. Daar maken zijn ouders en school zich zorgen over. 

Zes jaar geleden is zijn gezin van Eritrea naar Nederland verhuisd. Zijn vader, oudere broer en zus kunnen zich inmiddels goed redden in het Nederlands. Maar Simon’s moeder spreekt nog weinig Nederlands. Dat helpt natuurlijk niet bij Simon’s taalontwikkeling. 

Het is heel belangrijk dat Simon nu de kans krijgt om zijn taalachterstand goed te maken. Hoe eerder hoe beter, want op latere leeftijd haalt een kind dit nog maar moeilijk of nauwelijks in.

Inhalen kan als hij meer in aanraking komt met de Nederlandse taal. En daar spelenderwijs mee gaat oefenen. Daarom zoeken we voor hem een Voorleesmaatje.

Wie is Simon?

Simon (6) is een lieve en enthousiaste jongen. Hij houdt van auto’s, van dieren en van buitenspelen. Lekker voetballen of gezellig naar de speeltuin. Hij heeft alleen niet veel vriendjes om mee te spelen. 

Samen met zijn ouders, zus (12) en broer (11) woont hij in Den Haag in de wijk Escamp. Zijn ouders komen uit Eritrea maar Simon zelf kent alleen maar Nederland. 

Hoe kun jij Simon helpen?

Als voorleesmaatje kun jij Simon helpen door spelenderwijs de taal met hem te oefenen. Voorlezen of samen naar de bibliotheek gaan en hem laten zien welke leuke boeken er allemaal zijn. 

Naast samen lezen zijn er ook allemaal digitale prentenboeken en educatieve apps waarmee je op een leuke manier kan oefenen. 

Als maatje van Simon ga je samen met zijn ouders aan de slag en kijk je wat er bij Simon past. Je laat zien hoe leuk taal en lezen kan zijn. Daarbij help je niet alleen direct Simon, maar ook zijn ouders om uiteindelijk zelf hun kind meer te stimuleren in de taalontwikkeling.

Door er voor Simon als voorleesmaatje te zijn, en hem een-op-een aandacht te geven zal Simon met sprongen vooruit gaan.

Jij kunt als Voorleesmaatje Simon’s ontwikkeling dus een enorme, onmisbare boost geven. Iets waar hij de rest van zijn leven baat bij heeft!

Hoe vaak?
1 uur bij Simon thuis en ongeveer 1 uur reistijd en voorbereiding. Voor een periode van 20 weken. 

Welke dagen?
In overleg. Aan het einde van de middag na schooltijd of in de avond.

Wie zoeken we?

– Je woont in Den Haag of vindt het niet erg om daar naar toe te reizen.
– Je spreekt vloeiend de Nederlandse taal.
– Je bent sociaal en vindt het leuk om voor te lezen of kinderen hier enthousiast voor te maken.
– Je bent creatief en vindt het leuk om spelenderwijs met taal om te gaan.
– Je bent 18 jaar of ouder.
– Je bent kindvriendelijk, positief en betrouwbaar.

ub! x Voorleesexpress

Als maatje van Simon word je vrijwilliger bij onze partner de Voorleesexpress in Den Haag.

Voorleesexpress is een organisatie die landelijk actief is en al jaren vrijwilligers koppelt aan gezinnen waar kinderen moeite hebben met taal.

Wat krijg jij als vrijwilliger?

Een boost voor Simon = een boost voor jezelf. Want goed doen voelt goed!

Met jouw inzet maak je concreet verschil voor een kwetsbaar kind. Dat geeft zin én energie!

Verder krijg je van de Voorleesexpress:

– Persoonlijke begeleiding, met een vast aanspreekpunt.
– Een training vooraf.
– Een bibliotheekpas en toegang tot een app met allemaal tips en leuke materialen die je kunt inzetten om aan de slag te gaan
– Een luisterend oor. Je kunt altijd bij iemand terecht om ervaringen uit te wisselen of tips te vragen.

hart met oog zonder achtergrond

Meer weten?

Maak jij hét verschil voor Simon? Laat je gegevens achter via de button hieronder. Dan neemt een collega van de Voorleesexpress zo snel mogelijk contact met je op!

Ja, ik wil helpen

wake ub!open ub!join ub!

Over ub!

Wij willen meer mensen zoals jij en ik in actie laten komen om kwetsbare kinderen te helpen. Jouw steun is onmisbaar!

Ub! maakt daarom helpen voor jou of jouw bedrijf heel simpel, praktisch en concreet.

Of het nu eenmalig is of voor vaker. Iets tastbaars, een ervaring of in de vorm van tijd. Iedereen kan iets doen. Dus geef een kind én jezelf een boost. Want goed doen voelt goed!

lees meer over ub!


= een boost voor een kind.kleine moeite. groot verschil.goed doen voelt goed.samen hét verschil maken.

Om jou de best mogelijke ervaring op onze website te geven, maken we gebruik van cookies. Je privacy komt op de eerste plaats. Lees hier meer over in ons Privacy- en cookie beleid.