Sportieve maatjes gezocht

Sportmaatjes gezocht: Help jij een kwetsbare jongen in beweging te komen?

We zoeken sportieve maatjes voor jongens uit Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland.

Steeds meer jongens van 8 tot 13 jaar zitten vaak binnen te gamen en vergeten buiten te spelen. Ze gamen zo veel omdat ze zich alleen voelen, weinig aandacht krijgen thuis, of weinig vrienden hebben.

Dit is heel zorgelijk, want op deze leeftijd is buiten actief zijn en bewegen heel belangrijk voor hun groei.

Samen kunnen we daar verandering in brengen. Help jij mee? Want samen iets doen is veel leuker en makkelijker.

Daarom zoeken we sportieve maatjes! Wil jij een kwetsbare jongen helpen om meer te bewegen? Jouw aandacht maakt hem zelfverzekerder en samen starten jullie een nieuwe, positieve gewoonte!

Buitenspelen is niet alleen leuk, maar ook super belangrijk voor jongens. Het is goed voor hun energie, gezondheid en ontwikkeling.

Helaas gaan steeds minder jongens tussen de 8 en 13 jaar naar buiten. Ze gamen veel omdat ze zich eenzaam voelen, weinig aandacht krijgen thuis, of weinig vrienden hebben.

Veel van deze jongens komen uit een gezin met één ouder, wonen alleen met hun moeder en zijn de oudste van meerdere kinderen. Hun moeder heeft het druk met werk, het huishouden en de zorg voor de kinderen, waardoor een jongen vaak alleen is.

Vaak hebben ze geen vriendjes om mee te spelen en voelen ze zich daardoor echt eenzaam. Ze weten niet goed wat ze moeten doen en vinden het moeilijk om alleen naar buiten te gaan. Daarom kiezen ze er voor om binnen te blijven gamen.

Deze jongens hebben echt behoefte aan meer aandacht. Het is belangrijk dat ze gestimuleerd worden om naar buiten te gaan en iets te ondernemen. Daarom zoeken we sportieve maatjes!

Vind jij het leuk om een jongen tussen de 8 en 13 jaar mee naar buiten te nemen? Om samen op een relaxte manier iets leuks te doen?

Zo kun jij helpen

Met slechts 2x twee uurtjes in de maand kun je al helpen! Als het past in jouw schema en je vindt het leuk dan is twee uurtjes per week ook mogelijk.

Je boost het zelfvertrouwen van een kwetsbare jongen door samen iets actief te doen. Ga samen iets actiefs doen: voetballen in het park, basketballen, tennissen, fietsen, wandelen, of heb je een ander leuk idee?

Deze jongens kunnen dit alleen niet alleen. Ze weten vaak niet wat er te doen is in de buurt. Neem ze mee op ontdekkingstocht in de buurt en laat zien wat er allemaal mogelijk is.

Naast buiten zijn is het voor hen ook goed om contact te hebben met een ander dan hun moeder. Samen praten, lachen en nieuwe dingen ervaren, dat is waardevol voor hun ontwikkeling.

Met jouw tijd en aandacht help je een jongen tussen de 8-13 jaar om meer zelfvertrouwen te krijgen. Zo vergroot je direct de kansen van een kwetsbaar kind.

– Je woont in (de buurt van) Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp of Lansingerland of vindt het niet erg om hier naartoe te reizen.

– Je bent geduldig en vindt het leuk om iemand te stimuleren om ook actief bezig te zijn.

– Je bent (uiteraard 😉 sportief en houdt wel van een grapje.

– Je bent iemand die een gezonde dosis levenservaring heeft en die ervaring graag wil delen.

ub! x Jong Perspectief

Als sportief maatje word je vrijwilliger bij onze partner Jong Perspectief. Een mooie maatjesorganisatie die al ruim 15 jaar kinderen koppelt aan een volwassen vrijwilliger. Hun ervaren team van professionals zijn keien in het koppelen en begeleiden van maatjes.

Als vrijwilliger volg je vooraf een training. Voor alle vrijwilligers vraagt Jong Perspectief ook een VOG (verklaring omtrent gedrag) aan.

Dit krijg jij als vrijwilliger

Een boost voor ander = een boost voor jezelf. Want goed doen voelt goed!

Verder zorgt Jong Perspectief voor:
– Persoonlijke begeleiding.
– Intervisie en themabijeenkomsten.
– Een vrijwilligersvergoeding.

We zoeken sportmaatjes voor kinderen in Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland.

Wil jij de kansen van een van deze kwetsbare jongens vergroten? Join ub!
Laat je gegevens achter via de button hieronder. Dan neemt een collega van Jong Perspectief zo snel mogelijk contact met je op!