Skip links
Tamara zoekt een maatje in Naaldwijk

Tamara (14) zoekt een maatje in Naaldwijk

UPDATE
Het is gelukt! Er is een match gevonden voor Tamara. Te gek!

Heel veel dank aan iedereen die heeft geholpen met zoeken.
Wil jij ook iets betekenen voor een kind zoals Tamara? Hou dan onze oproepen in de gaten en meld je hier aan voor onze ubdates.

————————————————————————————————————–

Neem jij de zorgzame Tamara (14) mee op sleeptouw in de buurt van het Westland?

Shoppen, wandelen, zingen: de lieve, zorgzame en goedlachse Tamara (14 jaar) uit Naaldwijk vindt veel dingen leuk. Maar ze durft geen initiatief te nemen en voelt zich daarom erg alleen. Ze zou zo graag iemand vinden die haar een beetje de weg wijst en leuke en nieuwe dingen met haar onderneemt. 

Ben jij de jonge vrouw (18 tot 30 jaar) die Tamara op sleeptouw neemt, fijne gesprekken met haar voert, en haar helpt om de grote wereld buiten haar kamertje te ontdekken?

Ja, ik wil helpen

Waarom is jouw hulp nodig?

Tamara (14) is eenzaam en weet niet zo goed wat ze na schooltijd moet doen. Als ze uit school komt, voelt ze zich verloren.

Zij en haar broers hebben lang bij haar oma gewoond. Haar vader is niet in beeld en haar moeder kon niet voor haar zorgen. De thuissituatie was onveilig. Maar oma is deze zomer vrij plotseling overleden en daar heeft Tamara veel verdriet van.

Inmiddels woont ze met haar broers weer bij haar moeder. Maar haar moeder moet veel werken en is overdag niet thuis. Na school is Tamara veel alleen. Maar afspreken met vriendinnen, dat vindt ze moeilijk.

Tamara is verlegen en heeft weinig zelfvertrouwen. Initiatief nemen durft ze niet. En ze heeft niet geleerd om zelf dingen te ondernemen.

Wie is Tamara?

Tamara (14) is een lief en zorgzaam meisje. Ze woont samen met haar moeder en haar broers van 16 en 18 jaar in Naaldwijk.

Op school gaat het best goed en heeft ze ook wel aansluiting. Maar buiten schooltijd heeft ze weinig of geen vriendinnen om mee af te spreken.

Tamara is heel vriendelijk en beleefd. Maar ook erg verlegen. Ze trekt zich snel terug en kijkt liever in het begin even de kat uit de boom. Maar als je eenmaal haar vertrouwen hebt gewonnen dan kan ze lekker kletsen en lachen en laat ze langzaam steeds meer van zichzelf zien.

Hoe kun jij Tamara helpen?

Jij kunt Tamara helpen door te laten zien welke leuke dingen er allemaal buitenshuis te beleven zijn. Samen gezellig shoppen, lekker wandelen in het bos of op het strand? Of misschien naar een museum of de paardenmanege? Of gewoon samen meidendingen doen zoals nagels lakken en elkaars haren doen.

Tamara vindt veel dingen leuk, maar weet zelf de weg niet zo goed te vinden. En als ze het wel weet, vindt ze het spannend om er alleen op af te stappen.

Wil jij haar helpen, door gezellig met haar te praten, haar een luisterend oor te bieden en zo haar vertrouwen te winnen?  En samen te bedenken wat ze echt leuk vindt en daarmee aan de slag te gaan?

Door gewoon met haar op pad te gaan, kun je haar wereld al aanzienlijk vergroten en haar leven een heel stuk leuker maken. Geef jij haar zelfvertrouwen en boost zodat ze leert om zelf nieuwe vrienden te maken?

Hoe vaak?
1 keer per week of 1 keer in de twee weken

Welke dagen?
In overleg. Kan doordeweeks maar ook in het weekend

Wie zoeken we?

– Je woont in Naaldwijk of vindt het niet erg om daar naar toe te komen.
– Je hebt plezier in het ontdekken van nieuwe dingen.
– Je bent empatisch en vindt het leuk om meidendingen te doen.
– Je bent 18 jaar of ouder.
– Je hebt een gezonde dosis levenservaring om te delen.
– Je bent vriendelijk, positief en betrouwbaar, vooral in de omgang met kinderen.

ub! x Vitalismaatjes

Als maatje van Tamara word je vrijwilliger bij onze partner Vitalis. Een maatjesorganisatie die al bijna 45 jaar kinderen koppelt aan een volwassen vrijwilliger. Hun ervaren en gepassioneerde professionals zijn keien in het koppelen en begeleiden van maatjes.

Als vrijwilliger volg je vooraf een training. Voor alle vrijwilligers én huisgenoten van 18 jaar en ouder, vraagt Vitalis een VOG (verklaring omtrent gedrag) aan.

Wat krijg jij als vrijwilliger?

Een boost voor Tamara = een boost voor jezelf. Want goed doen voelt goed!

Met jouw inzet maak je concreet verschil voor een kwetsbaar kind. Dat geeft zin én energie!

Verder krijg je van Vitalis:

– Persoonlijke begeleiding, met een vast aanspreekpunt.
– Intervisie en themabijeenkomsten.
– Een luisterend oor. Je kunt altijd bij iemand terecht om ervaringen uit te wisselen of tips te vragen.
– In ieder geval twee Vitalis vrijwilligersfeestjes per jaar 🙂.
– Een vrijwilligersvergoeding.

hart met oog zonder achtergrond

Meer weten?

Maak jij hét verschil voor Tamara? Laat je gegevens achter via de button hieronder. Dan neemt een collega van Vitalis zo snel mogelijk contact met je op!

Ja, ik wil helpen

wake ub!open ub!join ub!

Over ub!

Wij willen meer mensen zoals jij en ik in actie laten komen om kwetsbare kinderen te helpen. Jouw steun is onmisbaar!

Ub! maakt daarom helpen voor jou of jouw bedrijf heel simpel, praktisch en concreet.

Of het nu eenmalig is of voor vaker. Iets tastbaars, een ervaring of in de vorm van tijd. Iedereen kan iets doen. Dus geef een kind én jezelf een boost. Want goed doen voelt goed!

lees meer over ub!


= een boost voor een kind.kleine moeite. groot verschil.goed doen voelt goed.samen hét verschil maken.

Om jou de best mogelijke ervaring op onze website te geven, maken we gebruik van cookies. Je privacy komt op de eerste plaats. Lees hier meer over in ons Privacy- en cookie beleid.