Skip links

Vakantiemaatjes gezocht

Zorg jij als vakantiemaatje straks voor een onvergetelijke zomer voor een kwetsbaar kind?

Een grote groep kinderen in Zuid-Holland kan deze zomer niet op vakantie of een leuk dagje weg.

Heb jij deze zomer tijd en zin om het verschil te maken voor een kwetsbaar kind? Of lijkt het je leuk om samen met je hele gezin vakantiemaatje te zijn en met z’n allen op stap te gaan?

Ja, ik wil helpen

Waarom is jouw hulp nodig?

Veel kinderen zijn alweer aan het aftellen naar de zomervakantie. Maar voor sommige kinderen is die zomervakantie helemaal niet zo leuk. Die duurt heel lang, zeker als je niet zoveel te doen hebt. 

Voor steeds meer gezinnen zorgt een vakantieperiode voor stress. Gezinnen in armoede of met geldproblemen hebben vaak veel zorgen aan hun hoofd. Als de structuur van school wegvalt kan dat best lastig zijn. Voor leuke dingen doen samen is er vaak geen ruimte.

Onze partners Vitalis en Jong Perspectief koppelen daarom deze zomer een maatje aan kinderen uit deze kwetsbare gezinnen in Zuid-Holland. Zodat ook deze kinderen iets leuks hebben om naar uit te kijken in de vakantie!

Om welke kinderen gaat het?

Het gaat om kinderen uit kwetsbare gezinnen waar geen ruimte is om in de zomervakantie leuke activiteiten of uitjes te doen.

Kinderen in de leeftijd van 6 tot 14 jaar die wonen in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp of Lansingerland (Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk en Bergschenhoek).

Zo kun jij helpen

Samen op pad gaan om leuke activiteiten te ondernemen. Eén op één tijd geven waarbij een kind even helemaal zichzelf kan zijn.

Denk bijvoorbeeld aan een potje voetballen, samen bakken of koken, picknicken, naar het strand gaan, spelletjes spelen of gezellig naar de kinderboerderij.

Een vakantiemaatje onderneemt leuke activiteiten met het kind of de jongere voor minimaal 1 dagdeel per week. Hier mee ontlast je tegelijkertijd ook de ouders.

Zo kun je met jouw tijd en aandacht een kwetsbaar kind een onvergetelijke vakantie geven. Zodat zij straks op school ook iets te vertellen hebben.

Wanneer en hoe vaak?
1 dagdeel (2 is nog leuker ;)) gedurende drie weken in de zomervakantie

Welke dag?
In overleg

Wie zoeken we?

– Je woont in (de buurt van) Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland.

– Je bent beschikbaar voor 1 of 2 dagdelen per week gedurende 3 weken tijdens de zomervakantie (hoeft niet aansluitend).

– Je vindt het leuk om dingen te bedenken om met een kind te ondernemen.

– Je bent minimaal 18 jaar of ouder.

– Je bent (kind-)vriendelijk, positief en betrouwbaar.

ub! x Jong Perspectief x Vitalis

Als vakantiemaatje word je vrijwilliger bij een van onze partners; Jong Perspectief of Vitalis.

Deze maatjesorganisaties koppelen kwetsbare kinderen aan een volwassen vrijwilliger. Hun ervaren teams van professionals zijn keien in het koppelen en begeleiden van maatjes.

Je volgt vooraf een informatiebijeenkomst of training en voor alle vrijwilligers wordt ook een VOG (verklaring omtrent gedrag) aangevraagd.

Dit krijg jij als vrijwilliger

Een supervakantie! Want goed doen voelt goed.

Met jouw inzet maak je concreet verschil voor een kwetsbaar kind. Dat geeft zin én energie!

Verder zorgen zowel Jong Perspectief als Vitalis voor:
– Persoonlijke begeleiding.
– Een luisterend oor. Je kunt altijd bij iemand terecht om ervaringen uit te wisselen of tips te vragen.
– Een vrijwilligersvergoeding.
– Een afsluitende groepsactiviteit met alle vakantiemaatjes.

Meer weten?

Laat je gegevens achter via de button hieronder. Dan neemt een collega van Jong Perspectief of Vitalis zo snel mogelijk contact met je op!

Ja, ik wil helpen

wake ub!open ub!join ub!

Over ub!

Wij willen meer mensen zoals jij en ik in actie laten komen om kwetsbare kinderen te helpen. Jouw steun is onmisbaar!

Ub! maakt daarom helpen voor jou of jouw bedrijf heel simpel, praktisch en concreet.

Of het nu eenmalig is of voor vaker. Iets tastbaars, een ervaring of in de vorm van tijd. Iedereen kan iets doen. Dus geef een kind én jezelf een boost. Want goed doen voelt goed!

lees meer over ub!


= een boost voor een kind.kleine moeite. groot verschil.goed doen voelt goed.samen hét verschil maken.

Om jou de best mogelijke ervaring op onze website te geven, maken we gebruik van cookies. Je privacy komt op de eerste plaats. Lees hier meer over in ons Privacy- en cookie beleid.