Skip links
ik zoek een pleeggezin in Rotterdam

Veilige plek gezocht in Rotterdam en omgeving

Als er thuis geen veilige plek is, dan is het voor een kind soms beter om (tijdelijk) ergens anders te wonen. Maar waar ga je als kind dan heen?

Als pleegouder kun jij het verschil maken door dat veilige thuis te bieden. En dat is hard nodig!

Want in Rotterdam en omgeving is een groot tekort aan zulke plekken. Veel kinderen wachten al veel te lang op een veilige plek om te wonen.

Open jij je wereld voor een kind? Want ieder kind verdient een thuis om veilig op te groeien.

Kom naar onze infoavond

Waarom is jouw hulp nodig?

Wist je dat er in Nederland 43.900 kinderen zijn die niet thuis wonen? Zij worden opgevangen op verschillende plekken. Van deze groep worden 23.000 kinderen opgevangen door een ander gezin. Dat noemen we pleegzorg.

Helaas zijn er veel te weinig van dit soort gezinnen. Door heel Nederland, maar vooral ook in Rotterdam en omgeving.

Daarom zoeken wij in Rotterdam samen met onze partner Enver naar mensen die hun wereld willen openen voor een pleegkind.

Voor eventjes of voor een langere tijd. Soms voor een paar dagen in de week of voor de hele week.

Voor een jongen of een meisje. Een baby, peuter, kleuter of tiener. Voor één kind of voor broertjes of zusjes. Voor wie heb jij een plekje in huis? 

Om wat voor kinderen gaat het?

Het gaat om kinderen die uit een probleemsituatie komen, ze hebben geen stabiele thuissituatie. Bijvoorbeeld door psychische problemen of verslaving van de ouders. Of omdat ouders langdurig ziek zijn en daardoor niet goed voor kun kind(eren) kunnen zorgen.

Hoe een kind omgaat met een probleemsituatie verschilt. Het kan zich uiten in sterke emoties of juist geslotenheid. Bindingsangst, verlatingsangst of gedragsproblemen.

Hoe kun jij helpen?

Jij kunt als pleegouder een stabiele en veilige thuissituatie geven aan zo’n kind. Een plek waar hij of zij persoonlijke aandacht krijgt en de normale dingen van het gezinsleven meekrijgt. Zodat hij of zij zichzelf weer kan zijn, zich veilig kan voelen en zich weer kan ontwikkelen.

Daarmee geef je een kind een kans om zich verder te ontwikkelen en maak jij een groot verschil in zijn of haar leven.

Er is meer mogelijk dan je denkt

Er zijn verschillende manieren waarop jij je wereld kunt openen voor een pleegkind. Bekijk hieronder de verschillende vormen.

Veel kinderen zijn al geholpen als ze een aantal dagdelen of dagen per week worden opgevangen in een ander gezin. Soms door de week, anderen gaan tijdens de weekenden of vakanties ergens anders naartoe.

Die paar dagen, weekenden of weken geven ouders of de kinderen de ruimte om op te laden. Waardoor kinderen in hun eigen gezin kunnen blijven wonen.

Bij kortdurende opvang groeit een kind voor een periode van maximaal twee jaar bij een ander op. Het kind kan weer naar huis, als de situatie thuis is verbeterd. Of inmiddels oud genoeg is om op zichzelf te gaan wonen.

Kortdurende opvang kan ook starten vanuit een crisissituatie. Dan is de situatie thuis zo ernstig dat een kind meteen weg moet, bijvoorbeeld voor zijn eigen veiligheid.

Soms wordt duidelijk dat ouders niet meer voor hun kind kunnen zorgen. Dan blijft het kind bij een ander gezin wonen, vaak tot het volwassen is. De meeste kinderen die hulp nodig hebben, wonen langdurig bij een ander gezin.

hart met oog zonder achtergrond

Meer weten?

Woon jij in Rotterdam en omgeving? En ben je benieuwd wat jij kunt betekenen? Meld je vrijblijvend aan voor een infoavond en ontdek of pleegzorg bij jou past!

Donderdag 22 juni (19.30 uur) – Lichtenauerlaan 222-228 Rotterdam.

In deze sessie hoor je meer over wat pleegzorg is en wat het betekent om pleegouder te zijn. En er is ook een pleegouder aanwezig aan wie je al je vragen over het pleegouderschap kunt stellen.

Ja, ik kom naar de infoavond

wake ub!open ub!join ub!

Over ub!

Wij willen meer mensen zoals jij en ik in actie laten komen om kwetsbare kinderen te helpen. Jouw steun is onmisbaar!

Ub! maakt daarom helpen voor jou of jouw bedrijf heel simpel, praktisch en concreet.

Of het nu eenmalig is of voor vaker. Iets tastbaars, een ervaring of in de vorm van tijd. Iedereen kan iets doen. Dus geef een kind én jezelf een boost. Want goed doen voelt goed!

lees meer over ub!


= een boost voor een kind.kleine moeite. groot verschil.goed doen voelt goed.samen hét verschil maken.

Om jou de best mogelijke ervaring op onze website te geven, maken we gebruik van cookies. Je privacy komt op de eerste plaats. Lees hier meer over in ons Privacy- en cookie beleid.