George zoekt een mentor

Jonge vluchteling zoekt steun in Rotterdam

Een middagje sporten, een spelletje spelen of gewoon gezellig kletsen: een groep van vijf alleenstaande minderjarige vluchtelingen tussen de 15 en 17 jaar in Rotterdam zou zó graag iemand hebben om af en toe iets leuks mee te doen!

Deze jongeren zijn nu een aantal maanden in Nederland en voelen zich vaak eenzaam, omdat ze nog niet goed Nederlands spreken en weinig aansluiting hebben met anderen.

Word jij een mentor voor een van hen? Jouw steun kan een wereld van verschil maken. Voor nu, en voor hun toekomst!

Deze jongeren hebben een hele moeilijke tijd achter de rug. Ze zijn alleen naar Nederland gekomen en hebben hier geen familie.

Het asielproces is enorm uitputtend en ze kunnen pas na de zomer naar school. Het zou voor hen daarom ontzettend goed zijn als ze samen met iemand activiteiten kunnen ondernemen, ondertussen hun Nederlands kunnen verbeteren en de stad Rotterdam een beetje kunnen ontdekken.

Dat is goed voor hun zelfvertrouwen en het helpt hen om zich hier thuis te gaan voelen.

Om wie gaat het?

Deze jongeren komen uit verschillende landen zoals Syrië, Somalië, Eritrea, Jemen en Afghanistan. Ze hebben allemaal hun eigen talenten en dromen, zoals professioneel voetballer, boekhouder of hartchirurg worden.

Ondanks hun moeilijke achtergrond zijn ze heel gedreven en willen ze heel graag nieuwe mensen leren kennen en hun talenten verder ontwikkelen.

Deze jongens zouden het heel leuk vinden om samen met een mentor een activiteit te ondernemen. Bijvoorbeeld samen voetballen of de stad verkennen. Ondertussen kunnen jullie spelenderwijs Nederlands oefenen.

Je geeft zo een enorme boost aan hun zelfvertrouwen en zelfstandigheid. En dat maakt veel verschil. Bij het aanpassen aan hun nieuwe omgeving, maar ook voor hun toekomst. Voor het geloof dat ze in zichzelf hebben en de durf om hun dromen na te jagen.

1 keer in de 2 weken.  Voor de periode van ongeveer een jaar.

In overleg met elkaar.

– Je woont in Rotterdam (of omgeving) en vindt het leuk om een jonge vluchteling te ondersteunen.

– Je spreekt de Nederlandse taal. (Kennis van Arabisch, Turks of Tigrinya kan handig zijn maar is niet noodzakelijk)

– Je bent nieuwsgierig naar andere leefwerelden en culturen

ub! x B for You

Als mentor van een jonge vluchteling word je vrijwilliger bij Stichting B for You in Rotterdam.

Een organisatie die zich inzet om de kansen van kinderen (6-16) te vergroten en te ontwikkelen. Dat doen zij samen met 150 vrijwilligers.

Coördinator Michael is een echte kei in het koppelen en begeleiden van maatjes en mentoren en zoekt voor vrijwilligers naar de beste match.

Als vrijwilliger volg je vooraf een training. Voor alle vrijwilligers vraagt B for You ook een VOG aan (verklaring omtrent gedrag).

Een boost voor een kwetsbare jongere = een boost voor jezelf.

Met jouw inzet als mentor maak je concreet verschil voor een kwetsbare jongere. Dat geeft zin en energie!

Verder zorgt B for You voor:
– Themabijeenkomsten.
– 1 keer in het jaar een gezellige BBQ.
– Een feestelijk verjaardagfeestje op de verjaardag van B for You.

Maak jij concreet hét verschil voor een van deze jongeren? Ze verdienen het!

Laat via de button hieronder je gegevens achter. Dan neemt Michael van B for You zo snel mogelijk contact met je op om verder te praten!