Skip links

goed doen
voelt goed.

hart met oog zonder achtergrond

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die een boost willen geven aan een kwetsbaar kind in Zuid-Holland. Een klein gebaar maakt al een groot verschil. Doe je mee? 

Schrijf je in via de button hieronder en ontvang onze ubdates in je mail. Zo mis je niets!

Via de ubdates, op onze site en onze socials kun je onze oproepen en acties volgen. Concrete manieren waarop jij kunt helpen.

Zie je een oproep of actie die bij je past? Kies jou ub! en geef een kind én jezelf een boost.

Join ub!

Oproepen en acties

Gezinsmaatjes op Walcheren, Zeeland

Gezinsmaatjes gezocht voor kinderen op Walcheren

Niet alle kinderen krijgen thuis de aandacht die ze nodig hebben. Soms kunnen ouders die steun niet bieden. En dat kan grote gevolgen hebben voor een kind.
Met jouw luisterende oor en adviezen kun je een positieve verandering brengen in het leven van deze kinderen en hun gezin. Jouw aandacht brengt rust.

George zoekt een mentor

Jonge vluchteling zoekt steun in Rotterdam

Deze jonge vluchtelingen zijn nu een aantal maanden in Nederland en voelen zich vaak eenzaam, omdat ze nog niet goed Nederlands spreken en weinig aansluiting hebben met anderen. Word jij een mentor voor een van hen? Jouw steun kan een wereld van verschil maken. Voor nu, en voor hun toekomst!

Emir (5) zoekt speelmaatje in Delft

Emir wil heel graag met iemand spelen. Door de moeilijke omstandigheden thuis krijgt hij alleen niet de aandacht en stimulans die hij nu nodig heeft.
Help jij hem met jouw aandacht en vergroot je zijn zelfvertrouwen? Daardoor gaat hij zich veiliger en zelfverzekerder voelen.
Jouw hulp kan zijn wereld veranderen!

Bekijk meer
de cijfers

Gelijke kansen

Kinderen hebben recht op gelijke kansen, daar is iedereen het over eens. De achtergrond van ouders of hun financiële situatie zou geen invloed mogen hebben op de ontwikkeling van een kind.

Helaas is dat niet hoe het werkt voor een groeiende groep kinderen in ons land. Zo neemt het aantal kinderen dat in armoede opgroeit snel toe. En zulke geldzorgen geven ouders en kinderen veel stress. Het gevolg is dat kinderen niet goed mee kunnen doen met hun leeftijdsgenootjes.

Ieder kind een gelijke kans geven is een opdracht voor iedereen. Doe je mee? Jouw hulp is hard nodig!

Op dit moment leven 1 op de 13 kinderen in ons land in armoede. Daarmee telt elke schoolklas twee kinderen in armoede. De verwachting is dat dit aantal volgend jaar oploopt. Leeft dan 1 op de 10 kinderen in armoede?

Bron: CPB, Save the Children

wake ub!open ub!join ub!

Over ub!

Wij willen meer mensen zoals jij en ik in actie laten komen voor kwetsbare kinderen. Dat is hard nodig!

Ub! maakt daarom helpen voor jou heel simpel, praktisch en concreet. Of het nu eenmalig is of voor vaker. Iedereen kan iets doen.

Start in Zuid-Holland
We starten ub! met hulp voor kwetsbare kinderen in Zuid-Holland. Onze droom is om straks in heel Nederland verschil te maken.

Geef een kind én jezelf een boost. Want goed doen voelt goed!

lees meer over ub!


= een boost voor een kind.kleine moeite. groot verschil.goed doen voelt goed.samen hét verschil maken.

Om jou de best mogelijke ervaring op onze website te geven, maken we gebruik van cookies. Je privacy komt op de eerste plaats. Lees hier meer over in ons Privacy- en cookie beleid.