Skip links

goed doen
voelt goed.

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die een boost willen geven aan een kwetsbaar kind in Zuid-Holland. Een klein gebaar maakt al een groot verschil. Doe je mee? 

Schrijf je in via de button hieronder en ontvang onze ubdates in je mail. Zo mis je niets!

Via de ubdates en onze socials kun je onze oproepen en acties volgen. Concrete manieren waarop jij kunt helpen.

Zie je een oproep of actie die bij je past? Kies jou ub! en geef een kind én jezelf een boost.

Join ub!
de cijfers

Gelijke kansen

Kinderen hebben recht op gelijke kansen, daar is iedereen het over eens. De achtergrond van ouders of hun financiële situatie zou geen invloed mogen hebben op de ontwikkeling van een kind.

Helaas is dat niet hoe het werkt voor een groeiende groep kinderen in ons land. Zo neemt het aantal kinderen dat in armoede opgroeit snel toe. En zulke geldzorgen geven ouders en kinderen veel stress. Het gevolg is dat kinderen niet goed mee kunnen doen met hun leeftijdsgenootjes.

Ieder kind een gelijke kans geven is een opdracht voor iedereen. Doe je mee? Jouw hulp is hard nodig!

Op dit moment leven 1 op de 13 kinderen in ons land in armoede. Daarmee telt elke schoolklas twee kinderen in armoede. De verwachting is dat dit aantal volgend jaar oploopt. Leeft dan 1 op de 10 kinderen in armoede?

Bron: CPB, Save the Children

wake ub!open ub!join ub!

Over ub!

Wij willen meer mensen zoals jij en ik in actie laten komen voor kwetsbare kinderen. Dat is hard nodig!

Ub! maakt daarom helpen voor jou heel simpel, praktisch en concreet. Of het nu eenmalig is of voor vaker. Iedereen kan iets doen.

Start in Zuid-Holland
We starten ub! met hulp voor kwetsbare kinderen in Zuid-Holland. Onze droom is om straks in heel Nederland verschil te maken.

Geef een kind én jezelf een boost. Want goed doen voelt goed!

lees meer over ub!

Oproepen en acties

Tags

Mentormaatje gezocht

Sommige kinderen staan in Nederland al met 10-0 achter. Door hun thuissituatie krijgen ze niet dezelfde kansen als leeftijdsgenootjes. Voor deze kwetsbare kinderen is de overstap naar het Voortgezet Onderwijs extra lastig. Jij kunt als Mentormaatje voor zo’n kind hét verschil maken.

Tags

Adam (12) zoekt een maatje in Leidschendam

Adam (12) heeft al een hoop meegemaakt. Zoveel dat hij af en toe vergeet om kind te zijn. Daarom zoeken we voor hem een maatje met wie hij af en toe leuke dingen kan doen. Wil jij af en toe een balletje trappen met Adam? 

Bekijk meer


= een boost voor een kind.kleine moeite. groot verschil.goed doen voelt goed.samen hét verschil maken.

Om jou de best mogelijke ervaring op onze website te geven, maken we gebruik van cookies. Je privacy komt op de eerste plaats. Lees hier meer over in ons Privacy- en cookie beleid.