Walid (8) zoekt een maatje in Rotterdam

Walid (8) wil zich graag veiliger en zelfverzekerder voelen. Help jij hem met een wekelijks uurtje aandacht?

Als 8-jarige jongen speelt Walid graag buiten. Maar hij vindt het moeilijk om vrienden te maken.

Sinds de scheiding van zijn ouders praat Walid heel weinig over zijn gevoel. Hij brengt steeds meer tijd door op straat met oudere kinderen.

Hij is behoorlijk onzeker en dat maakt hem erg beïnvloedbaar. En daar maken zijn ouders zich flink zorgen over.

Geef jij Walid een boost in z’n zelfvertrouwen?

Walid is een enthousiaste jongen die graag buiten speelt, maar na school vaak op straat hangt met oudere kinderen. Dit is zorgelijk vanwege zijn jonge leeftijd en de invloeden die hij opdoet.

Walid is introvert en vindt het moeilijk om nieuwe vrienden te maken en over zijn gevoelens te praten. Juist nu is het superbelangrijk dat hij de juiste steun krijgt. Een positief en stabiel maatje kan hem de veilige ruimte bieden om te leren en groeien.

Wil jij hem met een uurtje per week helpen om zijn zelfvertrouwen te vergroten? Jouw steun kan Walid echt helpen om zich sociaal vaardiger te voelen.

Wie is Walid?

Walid (8) is een lieve en sportieve jongen. Samen met zijn moeder en broer woont hij in Rotterdam Zuid. Hij zit in groep 5 van de basisschool.

Walid is dol op volleybal, kickboksen, voetbal en verstoppertje spelen.Hij kijkt ernaar uit om nieuwe dingen te leren en droomt ervan om ooit politieagent te worden.

Hoe kun jij Walid helpen?

Met een uurtje in de week maak jij al verschil voor Walid. Samen voetballen, knutselen of iets lekkers bakken? Jouw aandacht maakt het verschil.

Als maatje van Walid ontmoet je hem op zijn basisschool. Samen kunnen jullie activiteiten ondernemen die hij leuk vindt of gewoon gezellig kletsen. Door naar hem te luisteren, vragen te stellen en aandacht te geven, biedt je Walid steun en bevestiging.

Daarmee geef je hem de kans om zijn sociale vaardigheden te ontwikkelen. En je helpt hem om zich veiliger en zelfverzekerder te voelen.

Wil jij als maatje van Walid zijn zelfvertrouwen vergroten en een verschil maken in zijn leven?

1 keer per week onder schooltijd op school.

In overleg met elkaar. Het kan in de pauze maar ook tijdens lesuren.

* Is Rotterdam-Zuid te ver weg voor jou maar lijkt je het wel leuk om maatje te worden? Reageer dan ook! Er zijn nog elf andere Rotterdamse scholen waar ook schoolmaatjes worden gezocht.

– Je woont in Rotterdam en bent gedurende het schooljaar 1 uur in de week tijdens schooluren beschikbaar. (niet tijdens schoolvakanties)

– Je bent 18 jaar of ouder en vindt het leuk om met een kind dingen te ondernemen.

– Je bent sociaal en kunt goed luisteren.

– Je bent (kind-)vriendelijk, positief en betrouwbaar

ub! x Big Friends Rotterdam

Als maatje van Walid word je vrijwilliger bij Big Friends in Rotterdam.

Een organisatie in Rotterdam die zich sinds 1997 inzet voor kwetsbare kinderen van 6 tot 18 jaar. Dat doen zij samen met 170 vrijwilligers. Als vrijwilliger spreek je als ‘Big Friend’ wekelijks af om samen wat leuks te ondernemen.

De professionals van Big Friends zijn heel ervaren in het koppelen en begeleiden van maatjes en gaan voor de vrijwilliger en deelnemer op zoek naar een leuke match.

Als vrijwilliger volg je vooraf een training. Voor alle vrijwilligers vraagt Big Friends ook een VOG aan (verklaring omtrent gedrag).

Een boost voor Walid = een boost voor jezelf.

Met jouw inzet als maatje maak je concreet verschil voor een kwetsbare jongere. Dat geeft zin en energie!

Verder zorgt Big Friends voor:
– 1 keer in het jaar een gezellig vrijwilligersuitje.

Maak jij concreet hét verschil voor Walid?

Laat via de button hieronder je gegevens achter. Dan neemt een collega van Big Friends zo snel mogelijk contact met je op om verder te praten!