Skip links
pleegkinderen op kamp

Help mee met jouw bedrijf: Een onvergetelijk zomerkamp voor pleegkinderen uit Rotterdam

Voor 60 kwetsbare kinderen uit Rotterdam en omgeving wordt deze zomer extra bijzonder. Zij mogen in juli mee op zomerkamp!

Dat klinkt misschien niet zo bijzonder. Maar voor deze kinderen is op vakantie gaan helemaal niet vanzelfsprekend

Door wat ze allemaal hebben meegemaakt en door hun thuissituatie kunnen ze niet mee op een normaal kamp. Terwijl juist voor hen zo’n weekje er even tussenuit zo belangrijk is.

Want juist zij snakken naar ontspanning. Even een andere omgeving, leuke dingen doen, genieten en onbezorgd kind kunnen zijn.

Het is fantastisch dat er een kamp is speciaal voor deze kinderen. Helemaal georganiseerd door vrijwilligers en begeleiders van jeugdhulporganisatie Enver. 

Om de ervaring voor deze kinderen echt bijzonder te maken, willen we nog een aantal activiteiten organiseren. We zoeken daarom bedrijven die zo’n activiteit willen sponsoren of organiseren.

Met jullie bijdrage kunnen wij samen deze zomer echt onvergetelijk maken voor deze kinderen! Help je mee?!

Ja, ik wil helpen

Zo kun je helpen

Sponsor een activiteit

Activiteiten breken de dag op de kamplocatie en maken het voor pleegkinderen nog bijzonderder. Bijvoorbeeld lasergamen, midgetgolf, bubble voetbal of een circus workshop. Help jij om zo’n activiteit mogelijk te maken?

Organiseer met je collega’s een activiteit

Heb jij zelf een leuk idee om met jouw medewerkers te organiseren voor op een van de kampdagen? Het kamp zal plaatsvinden in de buurt van Eindhoven. Het kan op het eigen terrein of daar in de buurt. Het je een idee? Laat het ons snel weten! 

Sponsor bidons (met eigen naam) voor alle kinderen

Een eigen bidon met je naam erop, dat is natuurlijk echt een cadeautje! Handig voor tijdens het kamp (zodat iedereen genoeg drinkt) en superleuk om mee naar huis te nemen. In totaal hebben we er 60 nodig.

Om wat voor kinderen gaat het?

Het gaat om een groep van 60 pleegkinderen (van 7 t/m 21 jaar) uit de regio Rotterdam. Pleegkinderen zijn kinderen die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen en opgroeien. Ze wonen bij een ander gezin of soms bij hun opa en oma.

Ze hebben vaak heel veel en heftige dingen meegemaakt in hun jonge leven. Dat zorgt ervoor dat meegaan met een normaal kamp of op een normale vakantie vaak te lastig, te veel en te onveilig voor hen is.

Daarom is het fantastisch dat dit kamp wordt georganiseerd. Op dit kamp mag ieder pleegkind mee! Hier draait het om veiligheid, vertrouwen en het ontmoeten van andere pleegkinderen.

Het kamp wordt van 8 t/m 24 juli georganiseerd door vrijwilligers en vindt plaats in de omgeving van Eindhoven. Deze  vrijwilligers zijn allemaal mensen werkzaam in de jeugdhulp. Zij weten als geen ander hoe ze met kwetsbare kinderen moeten omgaan.

Hiermee geven zij deze kinderen de kans om een week lang mooie herinneringen te maken.

Kamp = vrienden maken voor het leven

Op dit kamp zijn alle kinderen gelijk. Het is bijvoorbeeld helemaal niet raar dat je bij je opa en oma woont of wordt opgevoed door onbekenden. Die herkenning maakt dat kinderen zichzelf kunnen zijn. 

Er wordt er van alles ondernomen op het kamp, om deze kinderen een zo mooi mogelijke week te bezorgen. Zo gaan ze bijvoorbeeld spellen in het bos doen, op spooktocht, sporten, chillen en is er natuurlijk een bonte avond. 

Kinderen begrijpen elkaar en voelen zich veilig. Als je even een momentje voor jezelf nodig hebt, dan kan dat.

Na het kamp houden veel kinderen contact met elkaar en dat zegt natuurlijk al genoeg. Nieuwe vriendschappen zijn voor pleegkinderen super belangrijk. En die worden hier volop gemaakt! 

Een echt vakantiegevoel

Pleegkinderen groeien tijdens dit kamp. Ze leren sociale vaardigheden, worden zelfstandiger en krijgen een boost in hun zelfvertrouwen. 

Het kamp draagt zo bij aan hun persoonlijke ontwikkeling. En daarnaast geeft het ook even rust voor hun pleeggezin. 

De begeleiding van het kamp bestaat uit hulpverleners van jeugdhulporganisatie Enver. Zij kennen deze doelgroep goed en weten precies wat er nodig is om het voor pleegkinderen een echte vakantie week te maken.  

Zij willen heel graag nog een paar extra activiteiten kunnen organiseren, maar daar is geen budget voor. Daarom willen wij hen helpen. Samen met jou en je collega’s zorgen we voor een echt onvergetelijke ervaring. Doe je mee?!

hart met oog zonder achtergrond

Geven jullie deze kinderen een onvergetelijke zomer?

Wil jij helpen met jouw bedrijf of organisatie? Te gek! Laat je gegevens achter via de button hieronder, dan nemen we snel contact met je op!

Ja, ik wil helpen

wake ub!open ub!join ub!

Over ub!

Wij willen meer mensen zoals jij en ik in actie laten komen om kwetsbare kinderen te helpen. Jouw steun is onmisbaar!

Ub! maakt daarom helpen voor jou of jouw bedrijf heel simpel, praktisch en concreet.

Of het nu eenmalig is of voor vaker. Iets tastbaars, een ervaring of in de vorm van tijd. Iedereen kan iets doen. Dus geef een kind én jezelf een boost. Want goed doen voelt goed!

lees meer over ub!


= een boost voor een kind.kleine moeite. groot verschil.goed doen voelt goed.samen hét verschil maken.

Om jou de best mogelijke ervaring op onze website te geven, maken we gebruik van cookies. Je privacy komt op de eerste plaats. Lees hier meer over in ons Privacy- en cookie beleid.